Duminica, la “Asta-i Romania!”: Copiii geniali ai României


Duminica, la “Asta-i Romania!”: Copiii geniali ai României

Duminică, începând cu ora 14:30, echipa emisiunii "Asta-i România!" va invită să-l cunoașteți pe Theo Marcu, un puști care, la nici 10 ani, este o adevărată enciclopedie și îi uimește pe cei din jur cu sclipirea lui de geniu. A învățat literele înainte să învețe să meargă în picioare, la cinci ani citea în limba lui Moliere și la opt ani obținea locul 4 la nivel mondial la un concurs de matematică și câștigase deja zeci de premii la pian.

Aparent, Theo Marcu este că orice copil de vârsta lui, energic, sclipitor, și însetat de cunoaștere, chiar și atunci când se joacă, însă odată ce începe să îți vorbească și mai ales să îți pună întrebări începi să te simți mai degrabă tu că un copil în fața unui adult. Sare cu lejeritate de la istorie la geografie, trece cu drag de la pian la vioara, de la matematică la tehnologie modernă sau religie! E curios, interesat și dornic să știe cât mai multe lucruri din cât mai multe domenii și își surprinde în fiecare zi părinții cu tot felul de întrebări despre lume și viață.

        Statul român nu este pregătit pentru copii precum Theo, iar sarcina îndrumării și pregătirii lor revine în sarcina părinților care fac eforturi considerabile. Fără o implicare a autorităților, acești copii geniali ai României vor primi și acceptă oferte din afară țării de la state care înțeleg să investească în ei pentru a aduce plus valoare societății în ansamblul ei.

        Reporterii "Asta-i România!" va invită tot duminică, începând cu 14:30 să îi cunoașteți și pe oamenii buni care sunt leacul pentru pandemia de sărăcie și nepăsare care a cuprins în ultimii ani societatea românească.

Cazul prezentat în cadrul emisiunii al mamei din Amara (Buzău) care își creștea singură copiii într-o casă ca un grajd din care se stinsese și ultimul bec, după ce nu a mai avut bani să plătească factura, nu a rămas fără ecou.

        O viață amară, așa începea povestea familiei Crangasu pe care "Asta-i România!" o prezența în urmă cu câteva luni. O mama chinuită care își creștea cu greu singură 5 copii.

Din 40 de ani de viață, 23 și i-a trăit în chin alături de un bărbat care o bătea zilnic, până într-o zi când a abandonat-o la marginea civilizației. Nu îndrăznea să viseze la o casă cu acoperiș întreg măcar, însă un om de bine a ales să le construiască visul cărămidă cu cărămidă. Acum mama și copiii încep o viață nouă într-o casă nouă!

        Ce își dorește să facă Theo Marcu în viitor și ce gânduri are familia Crangasu pentru cei care le-au întins o mâna de ajutor, vedeți duminică, începând cu ora 14:30 într-o ediție emoționantă a emisiunii "Asta-i România!" prezentată de Mihai Ghiță la Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

Ultimele clipe din viața Alexandrei Măceșanu. Gheorghe Dincă a recunoscut tot

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri