Dragostea durează trei ani?Aflați din rândurile următoare cât timp durează dragostea și se ce întâmplă atunci când ea dispare.


In articol:

Multă lume se bazează pe regula celor trei ani conform căreia cam atâta durează o poveste de dragoste în cele mai fericire cazuri. În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei a vorbit despre cât durează cu adevărat dragostea și în ce se transformă aceasta odată cu trecerea timpului.

Cât timp durează dragostea

Citește și: Cum să fii mai fericit în relația de cuplu și să-ți îndeplinești destinul

Dragostea durează trei ani?

Este foarte important ca înainte de toate să facem diferența dintre dragoste, iubire și atașament. Toate acestea reprezintă fazele unei relații, care se manifestă în mod diferit și care apar la intervale diferite de timp, izvorând una din cealaltă.

Potrivit specialistului în domeniu, dragostea poate dura chiar mai puțin de trei ani, iar acest lucru este complet normal.

 „ Dragostea poate dura chiar mai puțin de trei ani. Asta pentru că oamenii se grăbesc foarte tare și pentru că există ofertă alternativă. Dragostea este și fragilă și superficială și are legile ei. Nu are cum să dureze foarte mult pentru că este ca o criză.

Ea trebuie să se transforme în altceva și din fericire se transformă în atașament. A fi îndrăgostit înseamnă ceva care ține o vreme pentru că presupune mobilizarea unor resurse, să intri într-o stare specială .”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, de cele mai multe ori dragostea durează atât cât este nevoie până când fie dispare de tot, fie apar alte sentimente superioare acesteia.

Ce se întâmplă după ce dispare dragostea

Citește și: Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Dragostea durează trei ani?

Principalele sentimente care apar în urma sentimentului de îndrăgosteală sunt iubirea și atașamentul.

Dragostea ține puțin și trebuie acceptat acest lucru. Trebuie avut grijă ca ea să dureze atât cât să se ivească atașamentul. Dragoste fără iubire este mimă .”, a precizat specialistul în domeniu.

Potrivit specialistului în domeniu, atașamentul reprezintă o stare emoțională stabilă, dedicată cuiva, care îți motivează comportamentul astfel încât să aibă sens.

Oamenii confundă dragostea cu atașamentul. Atașamentul poate dura o viață întreagă, dragostea este sezonieră. Atunci este posibilă căsătoria, când dragostea începe să meargă către atașament .”, a explicat specialistul în domeniu. 

De asemenea, atașamentul se manifestă în momentul în care ai trecut de perioada de îndrăgosteală și ai ajuns să cunoști persoana respectivă cu bune și cu rele. De cele mai multe ori din atașament se naște iubirea.

Potrivit specialistului în domeniu, o persoană ca să-și iubească partenerul trebuie să fie capabilă să iubească tot ce se află în jurul său. Iubirea se poate manifesta atât pentru familie, pentru prieteni, pentru un domeniu de activitate și așa mai departe.

Iubirea este o stare care poate să fie permanentă, este cel mai frumos sentiment care există pe pământ. Iubirea și atașamentul sunt superioare dragostei .”, spune specialistul în domeniu.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!- stirilekanald.ro

Care sunt principiile unei relații sănătoase

Citește și: Cât rău poate face gelozia și cum se tratează

Dragostea durează trei ani?

Este foarte important să nu ne panicăm atunci când nu mai simțim fluturași în stomac și ne dăm seama că dragostea nu mai există pentru că de cele mai multe ori aceasta a evoluat într-o formă mult mai profundă.

Trebuie să-i oferim dragostei posibilitatea să fie valabilă în cât mai multe domenii ale vieții noastre. Dragostea trebuie să fie peste tot ca să supraviețuiască. Nu te poți obliga pe tine însuți să fii îndrăgostit de cineva. Ține de atracția pe care celălalt o produce asupra ta. Nu trebuie să ne speriem că dragostea începe să pălească. Este normal să se întâmple așa și să se transforme în atașament .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, pentru a face în așa fel încât dragostea să se transforme în ceva mult mai intens și să nu se stingă, trebuie să avem grijă să nu cădem pradă tuturor alternativelor care se află în jurul nostru.

Contează foarte mult în ce societate trăiești și cât de accentuată este viața socială în jurul tău. Dragostea este erodată de societate. Dragostea se erodează când apar alte lucruri mai intense decât ea .”, a explicat specialistul în domeniu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum arată viața de cuplu după ce apare un copil

Totul despre rutina în cuplu

Ce este INTERZIS să faci înainte de împărtășanie. Greșeli pe care să nu le faci sub nicio formă - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi! - stirilekanald.ro

Horoscop chinezesc 27 martie – 2 aprilie 2023: Zodiile care-și transformă ambițiile în realitate. Roata norocului se întoarce în favoarea lor - kanald.ro

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este George Ivașcu. „Actoria e coloana mea vertebrală”
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri