Pacienții cu forme grave ale COVID-19 fac imunitate mai bună decât pacienții cu forme ușoare. Ce a declarat Dr. Virgil Musta?
Dr. Virgil Musta susține că anticorpii ajung să protejeze organismul la un nivel suficient în a 3-a săptămână după prima doză de vaccin anti-COVID-19.
Dr. Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID-19
Dr. Virgil Musta vorbește despre capacitatea vaccinului anti-COVID-19 de a crea anticorpi pentru ca organismul să fie apărat în fața virusului SARS-CoV-2.
”Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori.
Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: „Vom comunica..."
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Conform acestuia, între prima și a doua doză de vaccin nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză: „Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”, spune Dr. Virgil Musta.
Citeste si: Situație dramatică în spitalele din România! Oamenii respiră oxigen suplimentar cu porția
„Sunt niște markeri de fapt care arată că au trecut prin infecție, dar anticorpii nu sunt și cei care te protejează. Există riscul să credem că suntem protejați și să nu avem, de fapt, suficienți anticorpi protectori”, precizează doctorul.
De asemenea, Dr.
Virgil Musta susține că toate persoanele ar trebui să se vaccineze, indiferent dacă s-au îmbolnăvit de SARS-CoV-2 sau nu.Dr. Virgil Musta susține că nivelul de anticorpi după prima doză a fost în jur de 100 până la 200, acesta fiind nivelul optim considerat de către medici. Pentru a doua doză au fost înregistrate peste 400 de unități.