Se prelungește Starea de Alertă! Florin Cîțu anunță ce se va întâmpla peste 14 zile!


Florin Cîțu a anunțat miercuri, 10 februarie, că starea de alertă a fost prelungită.


In articol:

Potrivit informațiilor transmise de premierul Florin Cîțu, starea de alertă va fi prelungită. În urma ședinței de Guvern, s-a decis ca formula de calcul a ratei de incidență a cazurilor de coronavirus prin includerea focarelor să se aplice peste două săptămâni.

„A fost prelungită”, a transmis premierul, referindu-se la starea de alertă.

Acesta a subliniat că noua formulă de calcul a ratei de incidenţă se va aplica peste 14 zile.

„Am cerut această analiză. Nu se va aplica imediat. Ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioadă de tranziţie. Am cerut şi eu aceste date. Răspunsul a fost că aceasta este formula pe care o folosesc epidemiologii.

Nu am o problemă cu acest lucru. Nu modifică foarte mult, pentru că noi deja am vaccinat şi în spitale, şi în centrele de bătrâni, unde puteau să apară focare şi de aceea permite şi această perioadă de 14 zile.

Este doar o modificare pur statistică pentru a avea informaţia aproape de realitate şi este o formulă pe care o folosesc toate ţările din UE, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze”, a explicat Florin Cîțu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 aplicate până în prezent.

Citeste si: Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cei care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Nu vom mai înregistra..."

Ce a declarat Florin Cîțu după redeschiderea școlilor?

Din data de 8 februarie, elevii s-au întors în bănci.  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că regulile aplicate în școli nu vor fi foarte stricte, accentul fiind pus pe distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și aerisirea sălilor de curs.

coronavirus

Florin Cîțu a oferit și el câteva declarații după ce s-a luat decizia redeschiderii școlilor. Acesta face un apel către părinți, îndemându-i să fie responsabili și atenți la orice simptom care ar putea indica o posbilă infectare cu virusul SARS-COV-2.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Studenții nu vor mai beneficia de călătorii gratuite?

„După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja. Este adevărat, cu multe restricții și suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația. Fac un apel către părinți: Să fie responsabili! Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă.

Vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face.”,   a declarat Florin Cîțu.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă APIO

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

Ce zodie ești dacă te-ai născut în luna OCTOMBRIE

Ce nu se poate mânca cu mâna

Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri