Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cei care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Nu vom mai înregistra..."


Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că „etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie”.


In articol:

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre cetățenii care refuză vaccinul anti-COVID-19 dar și despre etapele parcurse până acum, de când a început campania imunizării.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cei care refuză vaccinul anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că toți cetățenii ar trebui să știe beneficiile vaccinului anti-COVID-19 dar și efectele adverse la care se supun.

Citeste si: OMS face anunțul teribil! Noile tulpini ale COVID-19, depistate în zeci de țări

Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

valeriu gheorghita despre vaccin
Valeriu Gheorghiță spune că toate etapele vaccinării au scopul lor[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală  şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)

Citeste si: Vaccinarea antigripală este gratuită! Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră!

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre cele mai frecvente reacții adverse ale vaccinului anti-COVID-19.

"Efectele adverse generale constau în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare
Reacţiile adverse cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare.

Au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii adverse majore la persoane cu istoric alergic de şoc anafilactic (…)

valeriu gheorghita
în prima etapă a vaccinării s-a vaccinat personalul medical și social[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Estimăm că etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Eventualele doze de vaccin refuzate de personalul medical vor redistribuite în etapa a doua de vaccinare, destinată persoanelor vulnerabile (…)

Vaccinarea oficialilor, a preşedintelui României, va avea loc la momentul potrivit, în etapa corespunzătoare care prevede vaccinarea demnitarilor”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Florin Cîțu a specificat că pandemia de COVID-19 va trece mult mai repede dacă toată lumea va contribui câte puțin la eradicarea virusului.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.) am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a precizat Florin Cîțu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Atena impune lockdown total Se închid școlile din nou!

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Dan Barna: "Propunerea este ca studenții să aibă gratuitate..."

Câinii și pisicile cu simptome COVID-19 vor fi testați! În ce țară s-a luat această decizie?

Moderna, Pfizer sau AstraZeneca? Cum îți poți alege vaccinul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri