Doliu în lumea artistică. A murit soprana Aida Abagief


Doliu în lumea artistică. A murit soprana Aida Abagief

Este doliu în lumea artistică. Aida Abagief s-a stins din viață.

Este doliu în Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovschi”. Profesorul și artistul Aida Abagief s-a stins din viață, scrie Adevărul.

Ea a debutat pe scena artistică din Constanța la vârsta de 24 de ani. A ținut peste 2000 de spectacole de operă, operetă şi concerte. Aceasta a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din București și a fost repartizată la Constanța.

„S-a stins o Stea strălucitoare a scenei lirice constănţene, Soprana AIDA ABAGIEF! Soprană recunoscută pe scenele naţionale şi internaţionale, dascăl devotat şi luptător neobosit pentru tinerii artişti constănţeni, suflet ales şi generos, Doamna AIDA ABAGIEF a purtat cu o

nobleţe desăvârşită mesajul artei lirice şi a împărţit bucuria muzicii minunate de operă tuturor celor ce au avut nevoie de Artă, Cultură, Iubire! Ne luăm Rămas bun cu durere, ştiind că asemenea ARTIŞTI sunt de nepreţuit şi de neînlocuit!”, este mesajul care apare pe rețelele de socializare.

”In memoriam profesor emerit Aida Abagief

Colectivul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța regretă profund trecerea la cele veșnice a doamnei profesor emerit Aida Abagief, fondatoare a facultății noastre, solistă, timp de 30 de ani, a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Doamna profesor Aida Abagief va rămâne în amintirea noastră ca un artist și dascăl desăvârșit, pasionat, devotat studenților și profesiei până la sacrificiul de sine. Publicul, colegii, studenții și elevii care au cunoscut-o, au iubit-o, respectat-o și admirat îi vor păstra veșnică amintirea și recunoștința.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut doamna profesor emerit Aida Abagief pentru cultura și învățământul constănțean și transmitem sincere condoleanțe tuturor celor ce-au iubit-o și apreciat-o.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul Universității ”Ovidius” din Constanța.

Sursă foto: telegrafonline.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Primele imagini cu sicriul lui Mihai Constantinescu! Momente dramatice: trupul artistului a ajuns la biserică

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Mara Bănică, mesaj impresionant în memoria lui Mihai Constantinescu: „S-a dus într-o lume minunată”

I-a trimis mesaje tatălui său mort timp de patru ani. Într-o zi, a primit un răspuns: „Bună, draga mea”

Doliu în familia lui Mircea Dinescu. Soția poetului a murit la doar 58 de ani răpusă de o boală gravă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri