Doctorul Virgil Musta, despre semnele specifice ale infecției cu COVID-19: "Este foarte important ca..."


Doctorul Virgil Musta vorbește despre semnele specifice ale infecției cu COVID-19 dar și despre momentul în care ar trebui să ne prezentăm la doctor.


In articol:

Doctorul Virgil Musta a declarat că în această perioadă a răcelilor și virozelor, semnele infecției cu COVID-19 pot fi ușor confundate. Cum ne putem proteja și ce trebuie să facem atunci când nu știm cu siguranță ce fel de boală avem?

Doctorul Virgil Musta, despre semnele specifice ale infecției cu COVID-19

Medicul Virgil Musta atenționează populația în legătură cu sezonul gripelor și al răcelilor. Acesta spune că la cel mai mic semn de boală, ar trebui să ne izolăm în case și să respectăm tratamentul pe care ni-l recomandă medicul de familie.

Citeste si: Virgil Musta, avertisment despre sărbătorile de iarnă: „Nu vor mai fi posibile”

De asemenea, doctorul precizează că atunci când există simptome mai grave ar trebui să ne prezentăm de urgență la spital.

simptome covid 19
Doctorul Virgil Musta descrie semnele care trebuie să ne pună pe gânduri atunci când nu ne simțim bine[Sursa foto: PixaBay]

„Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume şi mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a şti cum să acţionaţi: La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu; Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi, medicii specialişti de la Victor Babeş, avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie şi ne informăm reciproc în interesul pacienţilor. Următoarele semne trebuie să vă facă să solicitaţi imediat evaluare în spital, pentru că pot anunţa o evoluţie posibil severă a boli: febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer. Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi. În evoluţia bolii există riscul, chiar şi la persoanele cu forme uşoare, ca între a 7-a şi a 10-a zi, inflamaţia să crească şi să evolueze spre o formă severă. În această perioadă a bolii fiţi foarte atenţi, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anuntaţi medicul de familie şi prezentaţi-vă urgent la spital pentru a fi evaluaţi.”, a declarat Virgil Musta.

Citeste si: Virgil Musta, despre coronavirus: "România este într-o situație limită..."

Doctorul Virgil Musta a declarat că unii pacienți care i-au trecut pragul nu au vrut să creadă că au fost infectați cu noul coronavirus.

semne infectie covid
există semne specifice ale infecției cu COVID-19 care ar trebui să ne îngrijoreze[Sursa foto: PixaBay]

"Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală...", a spus doctorul.


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Radu Țincu, despre pacienții vindecați de COVID-19: "Afectarea pulmonară este cea mai..."

ȘOC! O celebră vedetă din România este ANALFABETĂ! Cum s-a dat de gol

Când scăpăm de COVID-19 în România?! Coordonatorul echipei de vaccinare spune adevărul

COVID-19 Spania: Se limitează reuniunile de Sărbători!

COVID-19 Italia: Se interzice participarea la slujba de Crăciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Premierul Florin Cîțu, despre pensiile românilor: „Vom vedea dacă..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri