Când scăpăm de COVID-19 în România?! Coordonatorul echipei de vaccinare spune adevărul


Medicul Valeriu Gheorghiță, vorbește despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 dar și despre sfârșitul pandemiei.


In articol:

Conform declarațiilor medicului Valeriu Gheorghiță, la mijlocul verii anului viitor, un procent de 60-70% din populație ar putea fi imunizat împotriva noului coronavirus.

Când scăpăm de COVID-19 în România

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat în cadrul unui interviu pentru un post de televiziune că ultima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi la începutul lui aprilie.

"În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.

Citeste si: Cum se simte românca vaccinată împotriva COVID-19

Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.

coronavirus campanie de vaccinare
cetățenii vor trebui să se programeze pe o platformă online pentru a putea beneficia de vaccin[Sursa foto: PixaBay]

Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România, și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Doctorul Valeriu Gheorghiță specifică faptul că această campanie de vaccinare nu ar putea avea loc în cabinetele medicilor de familie din cauza spațiului redus.

Citeste si: Marcel Ciolacu, despre vaccinul anti-COVID-19: "Vii și minți românii..."

Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă.

Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi.

Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a precizat doctorul Valeriu Gheorghiță.

coronavirus vaccin romania
în primăvara anului viitor se va desfășura ultima etapă a campaniei de vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre procesul efectiv pe care îl reprezintă imunizarea împotriva coronavirus.

“Este un proces destul de elaborat, în care fiecare persoană trebuie supusă unui triaj epidemiologic, un examen clinic, insistat pe identificarea contraindicaților de moment sau definitive pentru efectuarea vaccinării.

Trebuie să fie echipe destinate pentru administrarea propriu-zisă a vaccinului.

Ulterior, există perioada de supraveghere post-vaccinală. Aceste lucruri nu se pot face într-un cabinet de medicină de familie unde există o singură echipă vaccinatoare, pentru că perioada de timp alocată se va întinde pe o perioadă foarte mare.

Noi ne dorim ca până la mijlocul anului viitor să asigurăm vaccinarea unui număr important din populație, ca să atingem acest procent de 60-70% de imunizare colectivă, pentru a încheia activitatea de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Spania: Se limitează reuniunile de Sărbători!

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

COVID-19 Italia: Se interzice participarea la slujba de Crăciun

COVID-19 Italia: Se va începe vaccinarea la începutul lui 2021

COVID-19 România! În Focșani rata de infectare a scăzut considerabil

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities 27 noiembrie 2021. Cum au arătat ţinutele concurentelor în gală

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri