Divortul si criza varstei mijlocii sau cand barbatii o iau razna


Dovezile vin de la Institutul National de Statistica care arata ca in 2016 numarul divorturilor la persoane de peste 45 de ani s-a dublat comparativ cu anul 1992.

Este vorba despre persoane care s-au casatorit in anii de dupa Revolutie, probabil in jurul varstei de 20-30 de ani, iar in anul 2017 peste 7000 de astfel de cupluri au decis sa divorteze… si asta dupa peste 20 de ani de convietuire! Asadar iata de ce vorbim despre divort si criza varstei mijlocii, potrivit divorcejourney.ro.

Explicatia fiziologica

Se stie ca dupa 40 – 45 de ani functiile orgnismului incep sa incetineasca, iar cea mai vizibila este activitatea hormonilor sexuali, atat la femei cat si barbati. Daca femeile primesc cu mai multa liniste aceasta schimbare, pentru barbati aceasta reducere a activitatii sexuale vine ca un mesaj de imbatrinire si de amintire a mortalitatii noastre.

Daca aceeasi perioada se suprapune cu pierderea unui parinte sau a unui prieten apropiat, sau cu o boala mai serioasa, unii barbati primesc aceste semnale ca un mesaj ca tineretea lor se apropie de sfarsit.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Transferul anului; Denise Rifai intra in echipa Kanal D!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri