Dimensiunile corecte ale unui candelabru pentru casa


Candelabrele sunt unele dintre cele mai spectaculoase obiecte de decor.


In articol:

Modele inedite ce amintesc de stralucirea salilor de bal din vremurile trecute, produse moderne care aduc eleganta oricarui design sau variante cu design insolit, ce completeaza o amenajare sobra, toate raspandesc licariri feerice in orice incapere. 

Superbele candelabre sunt ideale pentru a adauga stil si ambianta intr-o casa, insa iluminatul general si decorul pot avea de suferit daca aceste corpuri nu sunt alese corect. Un candelabru prea mic intr-o camera spatioasa nu va fi suficient de expresiv, in timp ce o piesa mare intr-un spatiu limitat va coplesi incaperea. Prin urmare, atunci cand alegi candelabre pentru casa ta,  trebuie sa ai in vedere dimensiunea corpurilor daca vrei sa obtii un aspect deosebit. 

Iata cum poti determina marimea corecta a unui astfel de produs:

Cum se determina inaltimea corecta a candelabrului?

Probabil ca nu iti doresti sa te lovesti de candelabru atunci cand mergi prin casa, sau ca acest corp de iluminat sa ii deranjeze pe musafirii tai, cand serviti masa. Asadar, ca sa afli inaltimea corecta a unui candelabru, masoara inaltimea tavanului in locul in care vrei sa il montezi. Asigura-te ca zona in care o sa instalezi produsul se afla la minimum 120 cm distanta de perete.

Pentru fiecare 30 cm de inaltime pana la tavan, estimeaza 8 cm de inaltime pentru corpul de iluminat. Imparte inaltimea camerei (masurata in centimetri) la 30 si inmulteste rezultatul cu 8. Valoarea obtinuta iti va indica inaltimea corecta a candelabrului pentru respectiva incapere.  

Exemplu: pentru o camera inalta de 240 cm se calculeaza 240 : 30 x 8 = 64 cm inaltimea maxima pentru un candelabru. Aceasta regula se aplica daca tavanul beneficiaza de o inaltime proportionala cu dimensiunile camerei.

In cazul in care nu este suspendat deasupra unei mese, candelabrul trebuie sa fie montat cu cel putin 15 cm mai sus decat cea mai inalta persoana din casa.

Cum se determina latimea corecta a candelabrului?

Ca sa afli latimea corecta a acestui corp de iluminat, masoara lungimea si latimea camerei. Aduna cele doua valori in centimetri si imparte rezultatul la 10. In acest fel vei obtine latimea sau diametrul candelabrului potrivit pentru incaperea in care vrei sa il amplasezi. Mai exact, pentru o camera cu lungimea de 500 cm si latimea de 300 cm, dimensiunea se calculeaza (500 cm + 300 cm) : 10 = 80 cm latime pentru candelabru. 

Poti aplica aceasta regula indiferent de forma abajurului. Daca instalezi corpul deasupra mesei, ia in considerare ca pentru candelabrele rotunde si cele dreptunghiulare, diametrul ar trebui sa fie cel putin jumatate dar nu mai mult de trei sferturi din lungimea mesei. Este recomandat ca dimensiunea mesei sa fie cu cu 30 cm mai mare decat diametrul sursei de iluminat, pentru a se asigura un gol de de cel putin 15 cm, de fiecare parte a mesei.

In situatia in care vrei sa montezi doua candelabre, imparte latimea mesei la numarul de corpuri plus 1 si vei obtine in acest mod diametrul fiecarei piese. Distanta dintre candelabre trebuie sa fie la fel cu diametrul lor.

Cum se determina lungimea corecta a bratului sau?

De obicei, daca o camera are o inaltime mai mica de 240 cm, candelabrul va fi suspendat la 70-80 cm deasupra mesei. In cazul in care inaltimea pana la tavan depaseste 240 cm, atunci se recomanda montarea candelabrului la o distanta de 90-100 cm. Pentru a determina lungimea potrivita a bratului, masoara inaltimea pana la tavan. Din valoarea in centimetri, se scade inaltimea recomandata pentru montaj, respectiv 75 cm (la tavanele de maximum 240 cm) sau 95 cm (pentru cele care depasesc 240 cm. In acest fel, in functie de inaltimea corpului candelabrului vei afla lungimea corecta a bratului sau.

Acorda atentie dimensiunilor camerei in care vrei sa amplasezi candelabre ca sa te asiguri ca vei face alegerea corecta. Ia in considerare informatiile prezentate si stabileste marimea adecvata pentru aceste corpuri ornamentale, pentru a obtine o amenajare deosebita. 


Citește și:

Horoscop zilnic luni, 28 septembrie 2020. Află ce zodie o să aibă parte de sănătate precară, cu răceală sau alți viruși!

Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian

Alina Pană și Ciprian s-au despărțit, înainte de nuntă

Raed Arafat, sfaturi pentru a nu ne infecta la vot: „Nu este suficient că se poartă masca”

Demi Lovato și Max Ekrich s-au despărțit, după 2 luni de logodnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic

Sfatul zilei de astăzi, luni 28 septembrie 2020. Balanțele își ascultă inima

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri