Pe langa un cutit de Masterchef, o adevarata gospodina are nevoie si de un tocator pe masura pentru a avea cea mai buna 'echipa' cand vine vorba de tocat. Dar oare care e cel mai bun fund pentru aceasta activitate?
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cel de lemn este mai sanatos decat cel de plastic deoarece nu retine salmonela. Conform studiilor facute, aceasta bacterie supravietuieste mult timp in tocatoarele de plastic si isi fac 'casa' in taieturile lasate de cutit. Cele de lemn insa omoara salmonela. Bacteria intra in acesta datorita porozitatii pe care lemnul o are si, fara un mediu de viata proprice in interiorul tocatorului, moare.
Chiar daca cele de plastic par mai usoare si iti dau impresia ca se curata mai repede, nu sunt indicate deoarece retin diverse bacterii ce provin din carnea cruda pe care o toci.
O solutie buna pentru a iti curata tocatorul din lemn, pe langa detergent si apa fierbinte este sa il dai cu buretele de sarma cat mai apasar pentru ca bucatele mici de la suprafata sa se desprinda din el.
Sursa: huffingtonpost.com
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament