Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci

Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci
Dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci

Iată ce alimente pot fi consumate în cea de-a patra zi din cadrul dietei Rina și ce riscuri implică acest tip de regim

În cea de-a patra zi de la startul dietei Rina, se recomandă consumul a cât mai multe fructe, legume, dar și semințe și nuci. Pe parcursul acestei zile se pot consuma alimentele indicate fără să se țină cont de cantitate. Acestea pot fi: căpșuni, banane, portocale, pepene, mere, pere, struguri, cireșe, nuci sau diverse semințe. Din categoria legumelor, enumerăm: varza, conopida, roșiile, castraveții, gogoșarii, morcovii ceapa sau ridichile.

Dieta Rina ziua 4

Citeste si: DESCOPERĂ: 5 metode simple pentru a renunța la fumat

„Consumul regulat de fructe și legume contribuie la sănătatea noastră pe termen lung din mai multe motive. În primul rând, pentru că ne luăm vitaminele, mineralele, fibrele de care avem nevoie, întrucât corpul nostru să funcționeze în parametri optimi.

Cu cât mai multe, cu atât mai bine!”

„Nu există fructe sau legume care ar trebui consumate în anumite cantități. Indicat este să consumăm o varietate mare, adică să fie cât mai colorată farfuria noastră, tocmai pentru a ne asigura că luăm tot ce avem nevoie din ele. Fiecare culoare a fructului reprezintă un anumit fitonutrient; prin urmare, cu cât mâncăm mai colorat, cu atât mai mult profităm de toate beneficiile pe care le pot oferi fructele și legumele, mai ales proaspete.

Un caz special îl reprezintă murăturile, pe care bineînțeles că le considerăm legume, dar nu proaspete. Sunt foarte sănătoase, în special cele praparate în sare, fără oțet. Ele hrănesc colonii de bacteriile intestinale, însă nu țin locul legumelor crude pentru că au multă sare. Le putem consuma, însă nu zilnic”- Diana Crișan, Nutriționist-Dietetician și Vicepreședinte al Asociației Dieteticienilor din România.

dieta rina riscuri

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea

Meniul indicat pentru ziua 4

Micul dejun: o mandarină, două kiwi, 3 căpșuni

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Prânz: roșie, castravete, salată verde, morcov, ridiche, jumătate de avocado, zeamă de lămâie, o lingură de fulgi de drojdie

Cina: un măr galben, 50 grame de alune și nuci neprăjite.

Dieta Rina presupune un regim disociat etapizat și durează doar 4 zile. În fiecare zi, organismul primește doar un singur tip de aliment, care în mod evident, ușurează digestia. Între mese, se recomandă 2 ore pauză, iar cafeaua sau ceaiul vor fi consumate fără zahăr.

Această dietă repartizează în zile diferite toate substanțele nutritive de care va avea nevoie organismul uman.

Dintre toate, ziua a 4-a este cea mai nutritivă, deoarece fructele și legumele aduc un plus de vitamine și țin la distanță bolile cronice.

Citeste si: //ZEAMĂ DE VARZĂ: cură de slăbire// Slăbește 2 kilograme în 4 zile

„Importanța fructelor si a legumelor în alimentație noastra este uriașă, si trebuiesc adăugate în meniul fiecăruia dintre noi.

Consumul de fructe si legume are numeroase beneficii pentru sănătate, reducând riscul bolilor cronice. Fructele si legumele oferă nutrienți vitali organismului, ajutându-ne să ne menținem mereu în formă.

Atunci când ne compunem un meniu zilnic și facem lista de cumpărături, trebuie să avem în vedere importanța fructelor si a legumelor în alimentație. „Să nu treacă nici măcar o zi fără fructe si legume” ar trebui să fie dictonul nostru. Se recomandă să consumăm fructe si legume de sezon, și iarna să ne bucurăm mai mult de dulceața fructelor uscate si a legumelor conservate”, susține Chef Gabriel.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Dieta rina fara ziua de vitamine

Citeste si: CITEȘTE: Ce alimente conțin fier. Sunt recomandate pentru a preveni anemia

Ce fructe ai voie să mănânci în ziua 4

Sunt permise fructele proaspete de orice fel, fierte, coapte sau uscate, sucurile naturale sau fresh-uri.

Ca oricare altă dietă, Rina vine la pachet cu riscul de a pune la loc kilogramele date jos în timpul regimului.

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

„Motivul pentru care nu pot recomanda dieta Rina, așa cum nu pot recomanda cu inima împăcată niciun tip de dietă care ar promite schimbări radicale în termen de 90 de zile, este că funcționează doar pe termen limitat, adică doar atât timp cât o ţii. Nici dieta Rina şi nicio altă dietă nu ne spune ce facem după ce ne-am atins obiectivul, iar fără un plan de menținere ne întoarcem de unde am plecat…”- Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Citeste si: Dieta disociată. Cum funcționează și ce alimente trebuie să mănânci în fiecare zi. Reguli



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cum a luat naștere guma de mestecat. Prima aromă a fost cea de TUTTI FRUTTI

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies