Dieta potrivita dupa 40 de ani pentru un tonus ridicat

Dieta potrivita dupa 40 de ani pentru un tonus ridicat

Organismul nostru sufera multe schimbari de-a lungul vietii. Acestea sunt legate de sanatate, de numarul de kilograme depuse usor, in timp, de restrangerea activitatii fizice, de micsorarea masei musculare, de slabirea capacitatilor fizice si mentale. Toate aceste schimbari sunt naturale o data cu inaintarea in varsta, dar pot fi intarziate cu ajutorul unui stil de viata sanatos.

Daca ai implinit varsta de 40 de ani te poti astepta la o incetinire a metabolismului, puterea organismului de a arde caloriile acumulate din alimentatie scade, ceea ce va duce la acumularea de kilograme in plus; specialistii sustin ca numai 100 de calorii ramase zilnic neconsumate pot duce la acumularea a 5 kilograme pe an, ceea ce e foarte mult.

Kilogramele in plus, grasimea abdominala in special, obezitatea duc la o serie de afectiuni care se agraveaza o data cu trecerea anilor: hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, cerebrale, probleme in respiratie, probleme ale articulatiilor (genunchi, solduri etc), guta, diabet, boli ale rinichilor etc.

Pe langa odihna insuficienta, stresul acumulat de-a lungul anilor, tratamentele medicamentoase la care am fost nevoiti de multe ori sa recurgem, lipsa de miscare, un stil de viata haotic, dieta zilnica are un mare rol in deteriorarea starii noastre generale de bine care ne va impiedica sa pretuim viata si la varste inaintate.

Iata ce schimbari in dieta trebuie sa faceti pentru sanatate si tonus ridicat:

– Micsorati cantitatea de carne rosie, in special carne grasa de porc. Conform oamenilor de stiinta din medicina, carnea rosie duce la dezechilibrul florei intestinale si la cresterea nivelului de colesterol, la depunerea placilor de grasime pe artere, ceea ca are impact negativ asupra sanatatii inimii. Unele studii au confirmat faptul ca un consum excesiv de carne rosie in perioada medie a vietii poate mari riscul de aparitie a bolii Alzheimer. Este de preferat carnea slaba de curcan sau de pui.

– Mariti cantitatea de minerale indispensabile sanatatii oaselor. Calciul (lactate, varza, broccoli, sparanghel, spanac, macese etc) este important pentru rezistenta oaselor, care dupa varsta de 40 de ani incep sa-si piarda din densitate. Magneziul (peste, lactate, mere, piersici, caise, banane, pepene galben, cereale integrale etc) ajuta la cresterea masei musculare si, alaturi de calciu mentine.

Citeste mai mult aici. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

A ajuns ca cantareasca 100 de kilograme dupa nastere. Dieta minune care a ajutat-o sa slabeasca

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu mere: te scapa de 4 kilograme in 5 zile

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru