Dieta bogata in fibre te ajura sa pierzi in greutate, sa-ti detoxifici organismul si sa ai o sanatate mai buna. Vezi aici prima parte: ce sa mananci in primele doua saptamani!
Meniul pentru a doua saptamana de dieta
Pentru a asigura eficienta dietei, in aceasta a doua saptamana dr. Cohen propune o crestere a aportului de fibre. Mai exact, vom continua sa consumam fructe si legume crude si gatite la fiecare masa, uneori cu doua tipuri de cruditati odata.
Ziua 1
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine integrala, 10 g de unt, 100 g de branzica de vaci cu 0% grasimi, 150 ml de suc de fructe proaspat stors.
Pranz: morcovi dati pe razatoare cu piept de pui si prune uscate, germeni de soia trasi la tigaie in coriandru si cu 60 g de creveti, 100 g de orez basmati, 1 iaurt natural cu 0% grasime.
Cina: 1 ceasca suc de rosii, 1 portie mica de costita de porc la gratar cu salvie, varza inabusita in supa de pui degresata, 20 g de branza Emmentaler, 15 g de paine integrala, 2 caise gratinate cu 1 lingurita de miere.
Ziua 2
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine de secara, 10 g de unt, 1 iaurt natural cu 0% grasime, 250 de g de capsune.
Pranz: 1/2 avocado cu suc de lamaie, 125 g de file de somon la gratar cu sos de soia, spanac la abur cu ghimbir si 100 g de naut fiert, 2 bucatele de branzica „Petit-suisse” cu 0% grasime, 100 g de fructe din compot fara zahar adaugat.
Cina: sparanghel cu sos sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de nuca), 2 oua fierte moi, ratatouille gratinat cu 30 g de mozzarella, 1 portocala rosie sau o jumatate dintr-un grepfrut rosu mai mare, 15 g de paine sau 1 cracker.
Ziua 3
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, terci de ovaz cu stafide.
Pranz: 1 anghinare preparata la abur cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de masline), 150 g de friptura de vita cu 1 lingurita de mustar, morcovi dati pe razatoare cu chimen, 30 g de branza Coulommiers, 15 g de paine su 1 cracker, 120 g de cirese proaspete.
Cina: salata verde tocata cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola), 150 g de piept de pui la gratar cu ceapa, dovlecei gratinati cu chimen, 100 g de orez brun, un iaurt mic cu 0% grasime, 2 prune preparate la abur sau din compot.
Ziua 4
Micul dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine de secara, 1 lingura de gem, 100 g de branza de vaci cu 0% grasime, 15 g de migdale crude.
Pranz: salata de varza alba tocata cu rosii taiate cubulete, 40 g de mozzarella si sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de floarea-soarelui), 100 g de friptura slaba de miel, fasole galbena pastai preparata la abur cu patrunjel, 15 g de paine secara, 100 g de fructe litchi din conserva, scurse de sirop.
Cina: un castravete mare feliat cu frunze de menta si sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola), 150 g de cotlet de curcan la gratar, fenicul preparat la abur cu sos de rosii si busuioc, 125 g de cartofi fierti, 1 iaurt mic cu 0% grasime+ 125 g de zmeura proaspata+ 15 g smochine uscate.
Ziua 5
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 40 g de fulgi de ovaz, 150 ml de lapte degresat, 1 grepfrut.
Pranz: anghinare cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola), 125 g de muschi de porc la gratar, piure de broccoli, 1 iaurt mic cu 0% grasime, 120 g de cirese.
Cina: salata mediteraneana, 15 g de bagheta sau 1 cracker, 1 mar copt cu vanilie.
Ziua 6
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine de secara, 1 lingura de gem, 150 ml de lapte degresat, 15 g alune crude.
Pranz: sfecla fierta taiata cubulete cu busuioc si sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de nuci), 1 chiftea din carne tocata de vita cu 5% grasime la gratar si o lingurita de ketchup, morcovi taiat cuburi cu cimbru, 30 g de branza Coulommiers, 1/2 mango, 15 g de paine din faina integrala.
Cina: amestec de germeni proaspeti cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola), 180 g de file de cod la cuptor, dovlecei sotati cu chimen, 100 g de orez brun, 1 iaurt mic cu 0% grasime, 250 g de pepene verde.
Ziua 7
Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine integrala, 10 g de unt, 2 nepoţi elveţieni Natura 0% grasimi, 30 g de caise uscate.
Pranz: salata de varza rosie cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de masline), 20 g de branza Emmentaler, vinete la gratar, 125 g de cartofi copti, 100 g de pipota de pasara degresata, 100 g fructe din compot fara adaos de zahar.
Cina: salata de praz, rosii, castraveti si 125 g de ton din conserva cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de nuci), 2 nepoţi elveţieni Natura 0% grasimi, 1 piersica, 15 g paine din faina integrala.
Sfat: Mesteca bine, ca sa digeri mai bine! Lasa tacamul jos intre imbucaturi si mesteca indelung. Bucura-te in liniste de fiecare masa, pentru a te putea concentra asupra senzatiilor.
sursa: slabsaugras.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro