Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr

Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr
Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr

Deși tuturor ne plac dulciurile, nu putem să contestăm faptul că acestea ne fac rău. Numeroase studii demonstrează cât de nociv este zahărul pentru organismul nostru. De aceea, este esential să reducem acest ingredient pe cât se poate, sau cel mai bine, să îl eliminăm complet din alimentație.

Descoperă în rândurile următoare cât de eficientă poate fi detoxifierea de dulce, dar și ce schimări se vor produce în corpul tău dacă vei renunța la zahăr timp de 30 de zile!

Citește și: Savurează sănătatea. Ghid complet al celor mai bune 11 gustări fără carbohidrați și fără zahăr pentru o viață echilibrată

ce se intampla daca renunti la zahar
Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Postul intermitent explicat de Cori Grămescu: "Să nu uităm că vedetele fac de multe ori lucruri trăznite și nu-s chiar exemple solide de urmat."/ EXCLUSIV

Atunci când vorbim despre zahăr, ne referim nu doar la zahărul pe care îl adaugi în cafea, ci și la dulciurile din comerț, sau multe alte alimente procesate ce conțin zahăr. Totuși, în acest detox putem consuma zahărul natural, pe care îl găsim în fructe.

Ziua 1

renuntarea la zahar
Fără zahăr[Sursa foto: Freepik]

Această zi este una de acomodare, ce se va dovedi a fi destul de dificilă.

Este posibil să te confrunți cu simptome precum dureri de cap, modificări ale dispoziției sau oboseală. Este complet normal să fii mai obosit, deoarece corpul tău caută surse de unde să își ia energia, fiindcă zahărul nu mai este disponibil.

Ziua 2 – 3

Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr[Sursa foto: freepik]

În aceste zile, cu siguranță vei tânji pentru ceva dulce, iar corpul tău se va confrunta în continuare cu momente dificile, deoarece îi este greu să se abordeze la noile schimbări.

De asemenea, te poți confrunta cu probleme gastrointestinale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ziua 4 – 7

După ce au trecut deja câteva zile fără zahăr, poftele se vor reduce semnificativ și corpul se va simți mai energizat. Sistemul digestiv începe să se adapteze dietei fără zahăr, iar starea ta de spirit va fi una mai bună.

Săptămâna a doua

Deja din săptămâna a doua schimbările sunt evidente și la nivelul fizic, fiindcă începi să slăbești. De asemenea, gustul se va schimba. În momentul când vei mânca anumite alimente pe care nu le considerai dulci în trecut, vei simți de fapt că sunt mult mai dulci, asta pentru că simțurile tale s-au schimbat.

Săptămâna a treia

detox zahar
Detox[Sursa foto: Freepik]

După ce a trecut mai bine de jumătate din perioadă, majoritatea oamenilor încep să se bucure de adevăratele beneficii, se simt mai focusați pe ceea ce au de făcut și mult mai plini de energie. Mai mult, sistemul tău imunitar va fi mult mai puternic.

Săptămâna a patra

Deja în ultima săptămână te vei obișnui cu acest stil de viață și vei realiza cât de multe beneficii îți oferă eliminarea zahărului din alimentație.

Claritate mentală îmbunătățită

Zahărul poate produce efecte negative la nivelul creierului. De aceea, odată ce vei renunța la el, claritatea ta mentală va fi îmbunătățită.

Somnul este mai bun

de ce sa elimini zaharul
De ce să elimini zahărul[Sursa foto: Freepik]

Nivelul sângelui din corp va fi restabilit, ceea ce va produce un somn mult mai bun pentru persoanele care renunță la zahăr.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Reduce inflamațiile

Zahărul produce inflamații la nivelul corpului, atât extren, cât și intern. Odată ce nu va mai exista în dieta ta, pielea va arăta mult mai bine și nu te vei mai confrunta cu inflamații.

Crește rata metabolică

În momentul în care corpul nu mai este prezent în organism, rata metabolică va crește, iar riscul obezității scade.

Reduce riscul de diabet

Diabetul este o boală ce este în strânsă legătură cu zahărul. În mod evident, odată ce nu vom mai consuma acest ingredient, riscul de diabet este redus.

Modificări ale greutății corporale

detox fara zahar
Detox fără zahăr[Sursa foto: Freepik]

Dulciurile au multe calorii și ne afectează silueta. Așadar, indiferent de greutatea ta, vei observa o scădere în kilograme atunci când vei renunța la zahăr.

Îmbunătățește digestia

După această perioadă, digestiva va fi îmbunătățită, nu te vei mai confrunta cu problema constipației. De asemenea, vei observa o mai mare satisfacție după o masă.

Informațiile din articol sunt furnizate în scop general, prin urmare nu înlocuiesc sfatul unui medic.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

10 alimente care îți vor face pielea să strălucească 

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies