Desertul zilei: Rulada de fructe cu foi de napolitana

Desertul zilei: Rulada de fructe cu foi de napolitana
Desertul zilei: Rulada de fructe cu foi de napolitana

Chef Doru Serban de la "Draga me prietena" a preparat un desert savuros.

 

Costul estimaitv pentru opt persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
Un pachet foi de napolitana
O lingura amidon
O lingura faina
Coaja si zeama de la o lamaie
50 ml apa
500 g fructe de padure
3 banane
2-3 linguri de zahar
Optional: menta, fistic, migdale
Mod
de preparare
Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, apa, amidonul si faina.
Se adauga zaharul, se da in clocot amestecand continuu pana cand compozitia se ingrosa.
Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc si se amesteca fructelede padure blendate grosier.
Optional, se adauga fistic, menta proaspat tocata sau migdale zdrobite.
Se intind mai multe foi de napolitana astfel incat sa se obtina un covor pe care il ungem in mod uniform cu compozitia de mai sus.
Se lasa 30 de secunde sa se inmoaie foaia de napolitana, apoi se aseaza la o margine un rand de banana decojita, cap la cap, urmand ca rulada de napolitana sa se infasore de-a lungul bananelor, acestea ramanand in centrul ruladei pentru un aspect deosebit.
Se ruleaza strans, se pune in folie de plastic si se da la rece timp de cateva ore.
Se taie felii groase.

Costul estimaitv pentru opt persoane este de 30 de lei.

Ingrediente

Un pachet foi de napolitana
O lingura amidon
O lingura faina
Coaja si zeama de la o lamaie
50 ml apa
500 g fructe de padure
3 banane
2-3 linguri de zahar
Optional: menta, fistic, migdale


Mod

de preparare

Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, apa, amidonul si faina. Se adauga zaharul, se da in clocot amestecand continuu pana cand compozitia se ingrosa. 

Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc si se amesteca fructelede padure blendate grosier. 

Optional, se adauga fistic, menta proaspat tocata sau migdale zdrobite.Se intind mai multe foi de napolitana astfel incat sa se obtina un covor pe care il ungem in mod uniform cu compozitia de mai sus.


Se lasa 30 de secunde sa se inmoaie foaia de napolitana, apoi se aseaza la o margine un rand de banana decojita, cap la cap, urmand ca rulada de napolitana sa se infasore de-a lungul bananelor, acestea ramanand in centrul ruladei pentru un aspect deosebit.

Se ruleaza strans, se pune in folie de plastic si se da la rece timp de cateva ore.

Se taie felii groase.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cât a durat povestea de dragoste dintre Stela Enache și Florin Bogardo. „A început sfârșitul.”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Elton John, dezvăluiri emoționante despre boala care i-a afectat vederea: „Nu mai pot vedea nici măcar un vers”

Cum reușește Cristina Bâtlan să se încarce cu energie, dar și câte ore muncește în fiecare zi. „Nu încep nimic până nu am două ore cu mine”

Neslihan Atagul, protagonista serialului Dragoste infinită, apariție spectaculoasă în a șaptea lună de sarcină! Iată cum arată viitoarea mămică

Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies