Cine este Rodica Popescu Bitănescu. Biografie: data nașterii, căsătorie, carieră



Află tot ce nu știai despre Rodica Popescu Bitănescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale României.


In articol:

Rodica Popescu Bitănescu s-a născut pe data de 5 august 1938, în comuna Răsuceni, județul Ilfov, într-o familie de burghezi, destul de înstărită.
Până la vârsta de 10 ani, a trăit ca o mică prințesă, întrucât i se oferea tot ceea ce își dorea.


Totul s-a schimbat însă, în anul 1948, odată cu naționalizarea, când toată averea familiei a fost confiscată și tatăl său a fost trimis în pușcărie.
Această perioadă grea din tinerețea actriței avea să o marcheze pentru tot restul vieții.
„Am devenit foarte prudentă. Frica este un sentiment neplăcut, iar atunci când te stăpânește, nu este bine. De aceea, eu mă lupt și sunt puternică, sunt pregătită pentru orice! Am trecut prin multe frici, prin multe atacuri de panică, dar am învățat să mă descurc! (…)
Frica nu trece! Au mai trecut foamea, frigul, toate prin care am
trecut, dar frica rămâne… Frica de boală, frica de foarte multe lucruri care pot să ți se întâmple, dar nu de moarte. Frica de moarte nu o am!”
, a declarat Rodica Popescu Bitănescu.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Andreea Bănică. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Cine este Rodica Popescu Bitănescu și cum a arătat copilăria și adolescența ei

Actrița a absolvit, în anul 1960, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Pop Marțian.
A jucat ulterior pe scena Teatrului Național din Iași, dar și a Teatrului Barbu Delavrancea din București.
Din anul 1966, joacă pe scena Teatrului Național din București, interpretând roluri memorabile în nenumărate piese de teatru, care au rămas în istorie, dintre care amintim: ,,Bădăranii" de Carlo Goldoni, ,,Coana Chirița" de Vasile Alecsandri, ,,Moartea ultimului golan" de Virgil Stoenescu, ,,Să nu-ți faci prăvălie cu scară" de Eugen Barbu, ,,Rivalii" de Richard Sherifan, ,,Legenda ultimului împărat" de Valentin Nicolau.


În anul 2000, devine regizor și dramaturg, scriind și regizând propriile piese, cum ar fi ,,Încă-i bine", ,,Viață de cimitir", ,,Cinci femei de tranziție".

rodica popescu bitanescu varsta

Citeste si: //CITEȘTE// Totul despre: Cine este Andreea Raicu| data nașterii, viața persoanală, vârstă

Citeste si: „În dulap? În altă parte nu găseai s-o ascunzi?” Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda în fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

Artista a mărturisit că nu obișnuiește să păstreze fotografii, întrucât nu își dorește să își aducă aminte de necazurile prin care a trecut, de-a lungul timpului.
„Nu vreau să-mi aduc aminte, mă întristează. Dar vreau să ştiţi că despre toate aceste lucruri am scris în cele cinci piese de teatru semnate de mine. Toate sunt comedii şi, culmea, la aceste lucruri triste şi tragice lumea râde. Este fantastic!".- a declarat Rodica Popescu Bitănescu.
În stagiunea 2010-2011, interpretează 13 personaje în piesa de teatru ,,Rendez-vous", de Tudor Mușatescu.
În anul 1975, Rodica Popescu Bitănescu debutează în cinematografie, în filmul ,,Comedia fantastică", după care au urmat: ,,Eu, tu și Ovidiu", ,,Rămân cu tine", ,,Am o idee", ,,Ciocolată cu alune", ,,Zbor periculos", ,,Cucoana Chirița", ,,Lacrima cerului", ,,Dumbrava minunată", „Mis Litoral", ,,Harababura", ,,Atac în bibliotecă*.
A jucat și în numeroase filme de televiziune dintre care amintim ,,Commedia dell` Arte", ,,Noaptea marilor speranțe", ,,Fata și caruselul", „Bolnavul închipuit", ,,Ștafeta nevăzută", ,,Escu".

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este soțul Deliei Matache, Răzvan Munteanu

Citeste si: ”Am divorțat pentru că am fost lovită, fizic” Ce spune Matilda Pascal Cojocărița despre bătăile crunte pe care le-a primit din partea fostului soț: ”Era un om interiorizat, suferea în interior”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro

Viața de familie a Rodicăi Popescu Bitănescu

Rodica Popescu Bitănescu este căsătorită de 46 de ani cu juristul Mircea Bitănescu, pe care l-a cunoscut în ziua în care dădea examen pentru permisul auto. Vedeta recunoaște că a fost dragoste la prima vedere și că amănuntul care i-a atras atenția a fost mersul „americănesc" al bărbatului.
„Eu am dat examen de conducere cu el. Nu ştiu cum de am picat la comisia lui, la Bitănescu Mircea, dacă nu cumva m-a ales el pe mine. I-a plăcut o fotografie, deşi eu nu sunt deloc fotogenică, Când am văzut că apare un bărbat blond, cu ochii albaştri, îmbrăcat ofiţer, cu un mers aşa, americanesc, un tip calm, am căzut în cap imediat. A fost pentru mine o lovitură de trăznet, adică m-am îndragostit de el când l-am văzut, o frumuseţe de om. După aceea am descoperit cât de deştept este acest tip şi cât de citit este. Datorită lui am început eu să citesc, că nu citeam aşa mult înainte”, a mărturisit Rodica Popescu-Bitănescu.
Actrița recunoaște că, la baza căsniciei sale, au stat nenumărate compromisuri.

rodica popescu bitanescu biografie

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Vlăduța Lupău. Biografie: data nașterii, căsătorie, carieră

Rodica Popescu Bitănescu nu regretă faptul că nu are copii, deși recunoaște că îi iubește enorm. La un moment dat, după ce a văzut un film rusesc, Rodica Popescu Bitănescu a declarat că ar fi vrut să aibă 11 copii, însă din diverse motive, actrița s-a răzgândit.
„Nicio clipă nu regret! Sunt destul de puternică și de conștientă că în clipa în care m-am hotărât să fac un lucru, nu mă mai uit înapoi și nu încep să mă vait (…)
Eu am vrut să fac 11 copii, la un moment dat, după ce urmărisem un film rusesc (…). Iubesc enorm copiii (…) dar mi-am întors gândul din niște motive foarte serioase… mi-am schimbat gândul și n-am mai făcut niciunul, și trăiesc foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu!”.- a spus Rodica Popescu Bitănescu.
Doamna teatrului românesc a declarat că nu va dezbate public motivele pentru care a ales să nu aibă copii:
,,Știu ce suporţi şi atunci când ai copii, şi atunci când nu ai. Deci, fiecare trebuie să se gândească bine la ce face. Eu m-am gândit şi nu discut despre asta. Am şi eu nişte motive. Sunt ale mele. Le ştiu eu. Le ştie Dumnezeu. Poate într-o carte am să le scriu”.
Rodica Popescu Bitănescu neagă faptul că nu și-a dorit copii, ba chiar afirmă că îi adoră.
Pentru a clarifica acest lucru, actrița a promis că va scrie o carte, în care va dezvălui enigma din spatele acestui subiect.
,,Nu este adevărat că nu mi-am dorit copii. Acel adevăr îl ştiu numai eu şi Dumnezeu. Nu am să vorbesc niciodată despre acest lucru. Este un lucru prea personal. Nu se pune problema că nu am vrut, pentru că eu ador copiii. O să spun numai dacă o să scriu o carte. Acesa este un subiect de roman. Nu am să dezvălui de ce nu am copii, acesta este secretul meu”, declară Rodica Popescu Bitănescu.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Anisa Săndulache, prezentatoarea care a intrat în atenţia lui Jador


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Iuliana Beregoi, cântăreața din Moldova care a cucerit inimile copiilor

DESCOPERĂ: Cine este soțul Vlăduței Lupău | ADRIAN RUS

Tradiții de echinocţiu de primăvară. Ce E BINE să faci, azi, pentru a atrage norocul în viața ta - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă? - stirilekanald.ro

Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023: Când vor fi disponibile subiectele online? - kanald.ro

Un nou scandal în industria muzicală? Adrian Enache și Aurelian Temişan, schimb de replici dure: ”Păi ce să-i fac, dacă e mai sobru”. Ce și-au reproșat și de unde a pornit... - radioimpuls.ro

Fiul Vicăi Blochina s-a mutat cu Victor Pițurcă! De ce nu mai vrea Edan să stea cu mama lui?! - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 20 martie 2023. O zodie va avea parte de o dezamăgire în dragoste
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri