Ce bogății are RUSIA


Unele persoane știau acest lucru, dar altele mai puțin. Însă v-ați întrebat vreodată ce bogații are Rusia?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce bogații deține această țară și ce poate face cu ele. Pe lângă zăcămintele de mari cantități de petrol și gaze pe care Rusia le deține, acestea nu sunt singurele bogații ale acestei țări. Rusia deține o cantitate atât de mare de apă dulce, încât ar putea să ajungă la încă două planete.

Ce bogății are Rusia

Rusia este recunoscută mondial pentru superputerea energetică pe care o are. Iar în ceea ce privește sursa de apă, Rusia numără cu până la 120.000 râuri și fluvii, 2.3 milioane de lacuri sau mlaștini de mari dimensiuni. Acestea se pot compara chiar cu Italia și Franța, ambele la un loc.

Aceste resurse hidrologice depășesc peste 97.000 de kilometri cubi, asta cu tot cu apele subterane și ghețarii. Aceste rezerve de apă din Rusia, au o valoare exagerat de mare. Cu până la 800 de miliarde de dolari pe an, reușesc aceste rezerve de apă să valoreze.

rusia si aurul transparent

Citeste si: CITEȘTE: Ce reprezintă cele trei culori ale drapelului RUSIEI

Ce poate face Rusia cu aceste bogății

Considerată „petrolul mileniului trei”, autoritățile de la Kremlin fac planuri importante legate de câtă cantitate de apă să exporte, dar și la modul în care o vor transporta. Aceste transporturi ar avea loc și ar fi avut loc, la un moment dat, în zonele învecinate, precum Asia Centrală. Apa este redusă în această zonă, din cauza secetei și a deșertificării de care această țară suferă.

Se estimează faptul că până în anul 2050, problema apei va reprezenta o urgență, iar cu până la două miliarde de oameni vor rămâne fără apă potabilă. Astfel încât, Rusia a declarat la un moment dat că vor opera pe piață „aurul transparent”, mai exact, prețioasa apă dulce.

‘Trebuie să fructificăm cu inteligență această șansă’, a declarat directorul Institutului Național pentru Probleme Hidrologice din Moscova.

Însă odată cu descoperirea acestei surse uriașe de bogăție, în urma căreia nu vor avea atât de mult de câștigat, dacă stăm să ne gândim că pentru a obține un kilogram de orez, au nevoie de aproximativ 3000 litri de apă. Ar putea ajunge astfel, să controleze și segmentul industriei alimentare nu doar din țara lor, ci și din multe alte țări. Însă nu orice țări, ci acele țări care sunt dependente de acest „aur transparent”.

Este de ajuns numai ca Rusia să își modernizeze infrastructură, pentru a construi o rețea de apeducte. În această rețea se presupune că Rusia ar „prinde” aceste țări care vor avea nevoie urgentă de apă, mai exact „însetatele țări asiatice”.

Însă Rusia nu le-ar dărui doar acest „aur transparent”, ci și tehnologia de care au nevoie pentru a realiza sisteme de irigații. Acest sistem de irigații se folosește pentru ca aceste țări să consume eficient și într-un mod economic, prețiosul lichid.

Iar odată ce toate aceste planuri sunt puse în aplicare, vor aduce câștiguri semnificative Rusiei, marelui furnizor de apă dulce.

Kremlin

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Centrala nucleară de la Zaporojie a fost capturată de forțele rusești: „Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât explozia de la Cernobîl”

Posibilități uriașe ale Rusiei

În anul 2007, industria globală care folosește rezervele hidrologice aveau o cifră de afaceri cu până la 400 de miliarde de dolari, anual. Iar datorită datelor din acea perioadă, despre țările care se presupune că vor intra în secetă, Rusia ar fi știut cum să profite de această situație. Astfel, și-ar impune o supremație economică, fiind văzut ca cel mai mare exportator de apă. Datorită acestui fapt, Rusia ar avea ocazia perfectă de a-și consolida puterea politică.

Prin urmare, Rusia este plină de bogații, în ceea ce privesc resursele naturale și sursele regenerabile pe care le deține, putând astfel să împrăștie în toată lumea noi tehnologii, la nevoie. În prezent Rusia este unul dintre liderii care nu doar că dețin rezerve uriașe de resurse naturale, dar și pentru că poate propune noi tehnologii în domeniul energetic, întregii lumi.

”Eu cred că Rusia dispune de uriașe posibilități. Indiferent de modul în care se va schimba sectorul energetic, Rusia a fost și va fi o superputere energetică”, a spus Christoph Frei, secretarul WEC.

rusia

Citeste si: Vladimir Putin, discurs neașteptat: „Neonaziștii Ucrainei tratează civilii ca scuturi umane”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce reprezintă cele trei culori ale drapelului RUSIEI

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este Alina Kabaeva, femeia despre care se spune că este soția lui Vladimir Putin

De la parlamentari la regina frumuseții, femeile ucrainene luptă împotriva Rusiei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce reprezintă sărbătoarea de Crăciun
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri