DESCOPERĂ: Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum 


Fiecare femeie are cel puțin un parfum preferat care îi amintește de anumite momente preferate din viața sa.


In articol:

Tu știi care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum?

S-a întâmplat de multe ori să te trezești în fața unui raft cu parfumuri în care să regăsești atât varianta de apă de parfum, numită generic EDP, cât și varianta apă de toaletă, respectiv EDT și să nu știi care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum.

Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum

Acești termeni, de apă de toaletă și apă de parfum le oferă clienților indicii importante în ce privește longevitatea, intensitatea și, nu în ultimul rând, preșul produsului ales.

Citeste si: CITEŞTE: Parfumuri pentru femei care au făcut istorie

În primul rând, diferența dintre apă de toaletă și apa de parfum este dată de concentrația esenței.

Apa de parfum(EDP) este un parfum mult mai puternic decât apa de toaletă (EDT). Concentrația de uleiuri esențiale prezente în formula unei ape de parfum este mult mai mare, astfel că și mirosul este unul mai puternic decât în cazul apei de toaletă.

Ce este apa de toaletă

Apa de toaletă este o denumire dată unei soluții de ulei parfumat pe bază de alcool, cu un raport de utilizare a uleiului de parfum de 4-8% în alcool de aproximativ 80%.

Apa de toaletă reprezintă alegerea perfectă mai ales pentru zilele călduroase de vară, când un parfum prea puternic ar putea fi înecăcios. Apa de toaletă este, de departe, cel mai frecvent timp de parfum folosit de femei în timpul verii și are prețuri relativ mai mici decât apa de parfum.

Cele mai cunoscute branduri din lume oferă atât variante de apă de parfum, cât și apă de toaletă.

 

Ce este apa de parfum

 

Apa de parfum conține între 15- 20% uleiuri esențiale și durează până la cinci ore persistența,

O altă variantă mai puternică, dar și cu un preț pe măsură este esența de parfum. Această esență are mirosul cel mai intens și mai persistent, așa că și prețul este unul pe măsură. Cu 20 până la 40% uleiuri esențiale, esența de parfum durează de la 6 până la 8 ore, în funcție de PH-ul pielii.

Ce inseamna eau de parfum

Ce inseamna eau de parfum si de ce se deosebeste de apa de toaleta

[Sursa foto: PixaBay]

Parfumurile pot fi grupate în mai multe familii olfactive, pe teme sau acorduri:

Florale: Aceste parfumuri sunt dominate de esența uneia sau mai multor flori. Atunci când se utilizează o singură floare, aceste parfumuri se numesc soliflore.

Chypre: Aceste parfumuri sunt un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli și labdanum.

Aldehidice: Aceste parfumuri încorporează o familie de substanțe chimice, cunoscute sub numele de aldehide. Caracateristica lor o constituie o notă picantă.

Lemnoase: în aceste parfumuri domină esențele lemnoase, în special lemnul de santal sau lemnul de cedru. De asemenea, în compoziția acestor parfumuri se regăsește și patchouli.

Orientale sau ambră: în parfumurile orientale se regăesc esența de vanilie, precum și alte esențe de natură animală și rășini.

Citrice: în aceste parfumuri se regăsesc esențe citrice.

 

Cum alegi între apa de toaletă și apa de parfum

 

În primul rând, trebuie să ții cont de ocazia la care îl vei folosi. Pentru a nu fi un parfum greu de „digerat” de către cei din jur, așa cum spuneam și mai devreme, optează pentru o apă de toaletă mai ușoară, care să nu le creeze disconfort celorlalți. Evită folosirea apei de toaletă sau de parfum la sala de sport și optează numai pentru deodorant. În timpul efortului fizic, mirosul de transpirație și mirosul apei de toaletă sau de parfum nu fac echipă bună.

Apa de parfum

Apa de parfum pentru femei

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru seară, este recomandată apa de parfum, ceva mai puternică. Specialiștii recomandă în timpul verii parfumurile florale și citrice, iar iarna parfumurile mai grele, precum cele orientale ori lemnoase.

Coco Chanel spunea că o femeie ar trebui să miroasă bine acolo unde vrea ea să fie sărutată. Parfumul are nevoie de căldură pentru a se dezvolta și pentru a fi remarcat de către ceilalți. Astfel că există mai multe locuri potrivite pentru a fi aplicat: pe încheieturi, pe gât, pe tâmple, în zona din spatele urechilor, pe decolteu, pe antebraț, în spatele genunchilor și pe glezne. 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Casa de modă CHANEL. Cum a revoluționat Coco Chanel lumea modei

Bomba sfârșitului de an! Dan Negru vrea să-și dea DEMISIA din Antena 1!

CITEŞTE: Parfumuri pentru femei care au făcut istorie

Avantajele florilor de sapun. De ce merita sa fie oferite cadou?

Top 5 parfumuri de vara pentru el

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce Accesorii și Piese Vestimentare Trebuie Excluse din Ținutele Business

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri