Cele mai scumpe flori din lume. Sunt extrem de apreciate


Cele mai scumpe flori au prețuri ireal de mari! Un astfel de buchet poate să coste o avere, dar trebuie să recunoaștem că aceste flori sunt extrem de frumoase și nu se găsesc peste tot.


In articol:

Florile aduc bucurie și înfrumusețează orice încăpere. Nu există persoană care să nu aprecieze aroma proaspătă a florilor și gingășia acestora. În anumite zone ale lumii, florile au devenit deja adevărate opere de artă, care costă o avere. 

Cât costă cele mai scumpe flori din lume

Cu toții adorăm florile și le facem cadou persoanelor dragi, cu fiecare ocazie pe care o avem. Întotdeauna încercăm să cumpărăm cele mai frumoase buchete de flori, care să impresioneze prin parfum și culori. Bineînțeles că un buchet aranjat mai special și care este făcut din flori mai extravagante costă mult mai mult decât unul obișnuit. 

Cu toate acestea, cu siguranță nu v-ați gândit că unii oameni plătesc bani grei pentru flori. Și când spunem bani grei, ne referim la o adevărată avere. Haideți să vedem care sunt cele mai scumpe flori din lume și cât costă acestea:

1. Saffron Crocus- 1200 – 1500 de dolari

Această floare este, de fapt, banalul șofran, care, deși este folosit ca și condiment, în realitate este o floare mediteraneană.

Ceea ce nu știați este că șofranul nu crește singur, în niciun colț al planetei. Acesta trebuie cultivat și îngrijit. Floarea are petale de culoare violet, cu stigmate portocalii. Din acestea din urmă se obține condimentul. 
cele mai scumpe flori
100 de bulbi de floare de șofran pot costa și 800 de euro
Pentru a obține un kilogram de șofran, se folosesc 250.000 de flori. De aceea, se numără printre cele mai scumpe din lume: un kilogram de flori de șofran ajunge să valoreze între 30.000
şi 40.000 de dolari. Un pachet cu bulbi poate fi achiziționat cu aproximativ 800 de euro. 

2. Bulbii de lalea din secolul al XVII-lea- 5.700 de dolari

La prima vedere, lalelele sunt flori obișnuite, pe care le vedem în toate grădinile și în toate florăriile, în special primăvara, când este sezonul lor. Cu toții am cumpărat, cel puțin o dată, un buchet de lalele. Olandezii au transformat însă aceste flori în adevărate bijuterii. 

În anul 1635 a izbucnit un fenomen intitulat tulipomania. De la ce a pornit întreaga nebunie? Ei bine, olandezii făceau comerț cu aceste flori și câștigau bani frumoși din această afacere. O boală a făcut ca lalelele să nu mai aibă o singură culoare, și astfel au apărut tot felul de combinații ale acestor flori. 

cele mai scumpe flori
Olandezii cumpărau în trecut bulbi de lalele chiar și cu 5.000 de dolari
Din momentul acela, lalelele au început să devină foarte scumpe. Bulbii acestor flori costau pe vremea aceea la fel de mult ca pietrele prețioase. 10.000 de guldeni olandezi, adică peste 5.000 de dolari se plăteau pentru un singur bulb. 

3. Orhideea Gold of Kinabalu- 6000 de dolari

Una dintre cele mai rare orhidee din lume este Orhideea de aur Kinabalu, care mai este cunoscută și sub denumirea de Orhideea Rothschild. Aceasta se găsește într-un singur loc de pe întreaga planetă, mai exact în Parcul Național Kinabalu, din Malaezia. 

cele mai scumpe flori
Orhideea Gold of Kinabalu poate să ajungă și la un metru înălțime
Este foarte mare și are o combinație de culori fantastică: petale verzi cu pete roşii. Orhideea de aur Kinabalu înflorește foarte rar. De aceea, un singur fir din această floare costă și 6.500 de dolari. 

4. Orhideea Schenzen Nongke- 200.000 de dolari

Orhideea Shenzhen este, de fapt, o floare hibrid, creată de chinezii de la Shenzhen Nongke. Peste 8 ani au muncit aceștia pentru a obține superba orhidee. Orhideea Shenzhen înflorește o dată la 4 sau chiar la 5 ani și impresionează prin culori și parfum.

cele mai scumpe flori
Orhideea Shenzhen înflorește o dată la câțiva ani
200.000 de dolari costă această minunăție. 

5. Juliet Rose- 15.8 milioane de dolari

Da, ați citit foarte bine. Acest trandafir se remarcă prin eleganța sa, dar și prin combinația de culori absolut spectaculoasă. A fost nevoie de 15 ani pentru crearea acestei flori unice în întreaga lume. În momentul în care este doar un mugur, are culoarea piersicii, dar atunci când înflorește capătă diferite nuanțe de roz. 

cele mai scumpe flori
Juliet Rose este una dintre cele mai scumpe flori din lume
Un buchet de trandafiri Juliet Rose costă chiar și 15.8 milioane de dolari. 

Kadapul flower are un preț inestimabil

Dacă ați crezut că Juliet Rose este cea mai scumpă floare din lume, v-ați înșelat. Floarea Kadapul costă și mai mult, dar nimeni nu poate spune cu exactitate care ar fi prețul acesteia, pentru că niciodată nu a fost vândută. 

Nu vă gândiți că nimeni nu ar fi vrut să o cumpere, doar că acest lucru este, practic, imposibil. Această floare trăiește foarte puțin și în plus, este foarte sensibilă. Gândiți-vă că are nevoie de câteva zeci de ani ca să înflorească. 

cele mai scumpe flori
Kadapul Flower nu poate fi culeasă, pentru că se ofilește dacă este atinsă de cineva
După ce a înflorit, în numai câteva ore se va ofili. Floarea Kadapul este din Sri Lanka și arată ca un cactus. Mai este cunoscută și sub denumirea de ”Parfumul nopţii”, pentru că aroma pe care o împrăștie este una inconfundabilă. 

Această floare poate să crească doar în locuri fără lumină și înflorește puțin înainte de miezul nopții. Chiar înainte de a se lumina, floarea Kadapul se va ofili deja. Mai mult, nu poate fi culeasă, pentru că în momentul în care este atinsă, această floare se ofilește. 


Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza modei cu Irisha. Soare, ploaie sau nori pentru Andra, Ștefania, Mădălina Ghenea, Andreea Marin, Sânziana Negru, Eva Longoria și Megan Fox

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

Heaven Peralejo și Kiko Estrada s-au despărțit! Ce s-a întâmplat între cei doi îndrăgostiți

Carmen de la Sălciua, gest neașteptat după ce a aflat că iubitul ei este însurat: „Nu mai are nimic cu această femeie”

CITEȘTE: Cine este soțul Adelinei Pestrițu | VIRGIL ȘTEBLEA

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ce i-a urat soțul Gabrielei Cristea de ziua acesteia pe rețelele de socializare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri