Deschiderea restaurantelor și a grădinițelor de stat după 15 iunie 2020. Informații de ultimă oră din partea Ministrului Sănătății


Deschiderea restaurantelor și a grădinițelor de stat după 15 iunie 2020. Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut anunțul în urmă cu puțin timp.


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la Digi24 despre măsurile care se vor aplica în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie. Acesta a explicat de ce nu se vor deschide restaurantele din spațiile închise.

"De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic.

Citeste si: Băiatul care a prezis pandemia de coronavirus anunță o nouă catastrofă pentru întreaga omenire! Cuvintele care îți dau fiori

Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise".

Deschiderea grădinițelor de stat, decisă de autoritățile locale

Deschiderea restaurantelor și a grădinițelor de stat după 15 iunie 2020. Informații de ultimă oră din partea Ministrului Sănătății
Deschiderea restaurantelor și a grădinițelor de stat după 15 iunie 2020. Informații de ultimă oră din partea Ministrului Sănătății

În ceea ce privește deschiderea grădinițelor de stat, ministrul Tătaru a explicat că această decizie aparține doar autorităților locale.

"Pe 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar, inclusiv pentru grădinițe. În acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă și atunci trebuie să dăm posibilitatea că pentru copiii mici să poată fi undeva ținuți și avut grijă de ei. Cele de stat, avem într-o comunitate una sau două grădinițe care puteau prelua copiii. Ține foarte mult de autoritățile locale acest lucru.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important de ultim moment! Toată lumea trebuie să ştie!

 

Putem deschide grădinițe, școală, after school-uri în condițiile în care se păstrează distanțarea socială. Ține foarte mult de autoritățile locale. Nu putem restricționa o grădiniță de stat să se deschidă în condițiile în care aplică aceleași cerințe și aceleași norme de funcționare că o grădiniță private".

Ce se întâmplă cu meciurile de fotbal

Meciurile de fotbal se vor desfășura în continuare fără spectatori, a mai adăugat Nelu Tătaru.

"Fotbal fără suporteri, s-a ales această variantă. După cum știți avem o lună de zile de când s-a ales varianta cantonamentului cu testări repetate atât în cazul staff-ului cât și al jucătorilor. A urmat o perioadă a antrenamentelor individuale, de grup, apoi colective. În această perioadă am văzut și meciuri amicale. Urmează sfârșitul campionatului, sunt acele meciuri oficiale, dar fără a avea spectatori. Bucuria unui gol și galeria nu poate păstra distanțarea socială. Noi am dat doar regulile de aplicare în această competiție".

Organizarea ceremoniilor religioase în interiorul bisericilor nu intră în discuție pentru 15 iunie. "Într-o următoare perioadă, după 14 zile", această interdicție ar putea fi ridicată, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

foto: Hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, întâlnire crucială pentru prelungirea stării de alertă în România: „După 15 iunie...”

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

Raed Arafat, anunţ important de ultim moment! Toată lumea trebuie să ştie!

Profesorul Alexandru Rafila, despre anunțurile contradictorii cu privire la pacienții asimptomatici: „Cred că este o problemă”

Sorin Cîmpeanu, nou anunț despre închiderea școlilor din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor! Care este soluția ministrului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Transportul către superbul Istanbul, mai accesibil şi confortabil ca oricând. Cât costă biletul unei curse din Bucureşti

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri