Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.

Dependența de celălalt.

Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit. Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.

Partenerul care caută să dețină controlul se va enerva dacă stai cu prietenii, nu va face ce iți face tie plăcere să faci sau chiar te poate obliga să stopezi anumite relații care lui nu îi plac. Trebuie să înțelegi că sentimentul de prea multă nevoie de cineva vine, în general, din frică, nu din dragoste. A fi codependent te poate aduce în situația în care iți sacrifici complet propria identitate de dragul partenerului.

Astfel, stima de sine poate ajunge să depindă de relația ta, fără că tu să înțelegi acest lucru. Dacă tu ești nesigură de direcția în care se îndreaptă relația ta, trebuie să fii atentă la câteva semnale de alarmă.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.
Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Relația ta este singura ta sursă de fericire

Este evident faptul că persoana cu care ești într-o relație trebuie să iți aducă bucurie, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie singura ta sursă de bucurie.

Oamenii care se află în relații de codependență au dispoziții care reflectă de obicei pe cele ale partenerului lor. O persoană codependentă este cea care a lăsat comportamentul celeilalte persoane să o afecteze și care a devenit ulterior obsedată să dețină controlul.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Nu poți face nimic fără el

Te-ai trezit în situația în care nu iți lași partenerul să facă nimic fără tine? Iți găsești singură scuze de a nu merge la anumite activități pentru că partenerul tău nu poate sau nu dorește să meargă cu tine? Abia de te mai vizitezi cu prietenii tăi și atunci când o faci, trebuie neapărat să vină și el? Pentru sănătatea mentală și emoțională a unei persoane, genul acesta de comportament nu este încurajat.

Citeste si: Care sunt semnele unui abuz emoțional în cuplu?

Renunți mereu la nevoile tale, în favoarea partenerului tău

Este normal și firesc să răspunzi nevoilor partenerului tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să ți le neglijezi pe ale tale. Când tot ce faci este să dai și nu primești nimic în schimb, acest lucru înseamnă doar o relație nesănătoasă și dezechilibrată. Tot ce faci este să te concentrezi pe relația ta

Citește și: Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

În viața ta nu mai există alte relații decât cea cu partenerul tău

Te trezești în situația în care ți-ai sacrificat prietenii și familia, desi partenerul tău nu ți-a cerut acest lucru. La propriu nu mai faci nimic altceva pentru că ești atât de concentrată să te asiguri că ai relația perfecta.

Ignori semnalele de alarmă și rămâi în continuare în relație

Ești atât de dependentă de el încât nu mai contează că te-a înșelat, te-a neglijat, s-a dus pe drumul lui și s-a întors când a avut chef. Fără el simți că nu poți trăi și îi accepți orice defect de comportament. Iți faci rău singură.Citește și:

Simboluri care te umplu de noroc!

Trenduri în Modă toamna aceasta: Ce haine sunt la modă

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies