Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.
Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit. Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.

Partenerul care caută să dețină controlul se va enerva dacă stai cu prietenii, nu va face ce iți face tie plăcere să faci sau chiar te poate obliga să stopezi anumite relații care lui nu îi plac. Trebuie să înțelegi că sentimentul de prea multă nevoie de cineva vine, în general, din frică, nu din dragoste. A fi codependent te poate aduce în situația în care iți sacrifici complet propria identitate de dragul partenerului.

Astfel, stima de sine poate ajunge să depindă de relația ta, fără că tu să înțelegi acest lucru. Dacă tu ești nesigură de direcția în care se îndreaptă relația ta, trebuie să fii atentă la câteva semnale de alarmă.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.
Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Relația ta este singura ta sursă de fericire

Este evident faptul că persoana cu care ești într-o relație trebuie să iți aducă bucurie, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie singura ta sursă de bucurie.

Oamenii care se află în relații de codependență au dispoziții care reflectă de obicei pe cele ale partenerului lor. O persoană codependentă este cea care a lăsat comportamentul celeilalte persoane să o afecteze și care a devenit ulterior obsedată să dețină controlul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Nu poți face nimic fără el

Te-ai trezit în situația în care nu iți lași partenerul să facă nimic fără tine? Iți găsești singură scuze de a nu merge la anumite activități pentru că partenerul tău nu poate sau nu dorește să meargă cu tine? Abia de te mai vizitezi cu prietenii tăi și atunci când o faci, trebuie neapărat să vină și el? Pentru sănătatea mentală și emoțională a unei persoane, genul acesta de comportament nu este încurajat.

Citeste si: Care sunt semnele unui abuz emoțional în cuplu?

Renunți mereu la nevoile tale, în favoarea partenerului tău

Este normal și firesc să răspunzi nevoilor partenerului tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să ți le neglijezi pe ale tale. Când tot ce faci este să dai și nu primești nimic în schimb, acest lucru înseamnă doar o relație nesănătoasă și dezechilibrată.

Tot ce faci este să te concentrezi pe relația ta

Citește și: Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

În viața ta nu mai există alte relații decât cea cu partenerul tău

Te trezești în situația în care ți-ai sacrificat prietenii și familia, desi partenerul tău nu ți-a cerut acest lucru. La propriu nu mai faci nimic altceva pentru că ești atât de concentrată să te asiguri că ai relația perfecta.

Ignori semnalele de alarmă și rămâi în continuare în relație

Ești atât de dependentă de el încât nu mai contează că te-a înșelat, te-a neglijat, s-a dus pe drumul lui și s-a întors când a avut chef. Fără el simți că nu poți trăi și îi accepți orice defect de comportament. Iți faci rău singură.Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Ce spune Jean de la Craiova despre geloziile din familie și care sunt limitele artistului. “Avem și noi o barieră.”

Adela Popescu, așa cum doar Radu Vâlcan o vede. Cum arată actrița în lenjerie provocatoare, după 3 copii FOTO

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Cum este viața din America pentru Irina Columbeanu și ce calități a moștenit aceasta de la tatăl ei. „Este foarte inteligent.”

Roberta, decizie radicală în privința lui Sebastian! „Nu cred că e ceea ce merit și vreau să pun punct aici!” Aflați cum va reacționa concurentul și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 18 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies