Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.


Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.


In articol:

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit. Există numeroase studii care dovedesc că persoanele aflate în relații de codependență sunt mult mai predispuse la depresie. Deși la prima vedere ar părea două lucruri complet diferite, a fi dependent de partenerul tău și a fi controlat de partenerul tău pot coexista. Un partener care caută controlul asupra ta va căuta să te facă dependentă de el astfel încât tu să te adaptezi nevoilor sale.

Partenerul care caută să dețină controlul se va enerva dacă stai cu prietenii, nu va face ce iți face tie plăcere să faci sau chiar te poate obliga să stopezi anumite relații care lui nu îi plac. Trebuie să înțelegi că sentimentul de prea multă nevoie de cineva vine, în general, din frică, nu din dragoste. A fi codependent te poate aduce în situația în care iți sacrifici complet propria identitate de dragul partenerului. Astfel, stima de sine poate ajunge să depindă de relația ta, fără că tu să înțelegi acest lucru. Dacă tu ești nesigură de direcția în care se îndreaptă relația ta, trebuie să fii atentă la câteva semnale de alarmă.

Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.
Dependența de celălalt. Semne care dovedesc că ești pe drumul greșit.

Relația ta este singura ta sursă de fericire

Este evident faptul că persoana cu care ești într-o relație trebuie să iți aducă bucurie, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie singura ta sursă de bucurie. Oamenii care se află în relații de codependență au dispoziții care reflectă de obicei pe cele ale partenerului lor. O persoană codependentă este cea care a lăsat comportamentul celeilalte persoane să o afecteze și care a devenit ulterior obsedată să dețină controlul.

Nu poți face nimic fără el

Te-ai trezit în situația în care nu iți lași partenerul să facă nimic fără tine? Iți găsești singură scuze de a nu merge la anumite activități pentru că partenerul tău nu poate sau nu dorește să meargă cu tine? Abia de te mai vizitezi cu prietenii tăi și atunci când o faci, trebuie neapărat să vină și el? Pentru sănătatea mentală și emoțională a unei persoane, genul acesta de comportament nu este încurajat.

Citeste si: Care sunt semnele unui abuz emoțional în cuplu?

Renunți mereu la nevoile tale, în favoarea partenerului tău

Este normal și firesc să răspunzi nevoilor partenerului tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să ți le neglijezi pe ale tale. Când tot ce faci este să dai și nu primești nimic în schimb, acest lucru înseamnă doar o relație nesănătoasă și dezechilibrată. Tot ce faci este să te concentrezi pe relația ta

În viața ta nu mai există alte relații decât cea cu partenerul tău

Te trezești în situația în care ți-ai sacrificat prietenii și familia, desi partenerul tău nu ți-a cerut acest lucru. La propriu nu mai faci nimic altceva pentru că ești atât de concentrată să te asiguri că ai relația perfecta.

Ignori semnalele de alarmă și rămâi în continuare în relație

Ești atât de dependentă de el încât nu mai contează că te-a înșelat, te-a neglijat, s-a dus pe drumul lui și s-a întors când a avut chef. Fără el simți că nu poți trăi și îi accepți orice defect de comportament. Iți faci rău singură.


Abonează-te pe

Citește și:

Simboluri care te umplu de noroc!

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri