Delicios! Prepara cornulete cu bors! Sunt absolut delicioase si se fac rapid!


Delicios! Prepara cornulete cu bors! Sunt absolut delicioase si se fac rapid!

Multi dintre voi faceti bors de peste, ori daca e borsul prea acru si va mai ramane o cana, nu-l aruncati.

 

20 de grame de drojdie proaspata si faramata se ineaca intr-un bol mediu cu 200 de grame de bors si 180 de grame ulei de floarea soarelui. Se agita putin cu un tel cat sa se dizolve drojdia si se astupa cu 500 grame de faina, coaja de la o lamaie grasana, un strop de vanilie (5 grame de esenta, ori extract) si 5 grame de sare fina. Se impreuneaza totul cu un linguroi, iar cand acesta da semne ca nu mai poate, se aduna toata coca in palme si se tranteste pe masa. O sa arate rau, stiu, dar dupa cateva lovituri zdravene de masa si impaturiri o sa devina neteda. Nu o framantati.
Lasati aratarea sa se odihnesca o ora la rece, cat sa se relaxeze glutenul si sa dospeasca drojdia in tihna.
Intre timp pregatiti cateva tavi, deschise la culoare daca e posibil, cu foi de cop, o umplutura din 250 grame de gem de visine – facut in casa de voi sau vreo matusa – si 50 grame de nuca bine maruntita. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intindeti coca, cu un facalet, fara sa folositi faina, intr-un dreptunghi lung de 60 cm si lat de 45 cm.
Folosind un taietor de pizza, impartiti dreptunghiul pe lung in trei fasii, fiecare fasie in zece dreptunghiuri si fiecare dreptunghi in doua triunghiuri facand o taietura diagonala. O sa obtineti astfel 60 de cornulete. Asezati la baza fiecarui triunghi o lingurita (5 grame) de umplutura. Rulati. Asezati. Repetati. Coaceti 15-20 de minute sau pana devin brun-aurii.
Dati-le sau nu prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti.
Sursa: Adihadean.ro

20 de grame de drojdie proaspata si faramata se ineaca intr-un bol mediu cu 200 de grame de bors si 180 de grame ulei de floarea soarelui. Se agita putin cu un tel cat sa se dizolve drojdia si se astupa cu 500 grame de faina, coaja de la o lamaie grasana, un strop de vanilie (5 grame de esenta, ori extract) si 5 grame de sare fina. Se impreuneaza totul cu un linguroi, iar cand acesta da semne ca nu mai poate, se aduna toata coca in palme si se tranteste pe masa. O sa arate rau, stiu, dar dupa cateva lovituri zdravene de masa si impaturiri o sa devina neteda. Nu o framantati.

Lasati aratarea sa se odihnesca o ora la rece, cat sa se relaxeze glutenul si sa dospeasca drojdia in tihna. Intre timp pregatiti cateva tavi, deschise la culoare daca e posibil, cu foi de cop, o umplutura din 250 grame de gem de visine – facut in casa de voi sau vreo matusa – si 50 grame de nuca bine maruntita. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intindeti coca, cu un facalet, fara sa folositi faina, intr-un dreptunghi lung de 60 cm si lat de 45 cm. Folosind un taietor de pizza, impartiti dreptunghiul pe lung in trei fasii, fiecare fasie in zece dreptunghiuri si fiecare dreptunghi in doua triunghiuri facand o taietura diagonala. O sa obtineti astfel 60 de cornulete. Asezati la baza fiecarui triunghi o lingurita (5 grame) de umplutura. Rulati. Asezati. Repetati. Coaceti 15-20 de minute sau pana devin brun-aurii.

Dati-le sau nu prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. 

Sursa: Adihadean.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

,,Nu știu ce se întâmplă cu mine”. Ella pățește acest lucru de zile bune. Vedeta s-a confesat la internauți

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Loredana Chivu, schimbare de look. Dansatoarea a slăbit brusc, iar acum este de nerecunoscut

Roxana Buzoiu a dat-o în bară cu limba engleză. Ce gafă a făcut pe TikTok

Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cum prepari această rețetă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri