Delicios! Invata sa prepari desertul copilariei: nuci umplute


Daca ti-e dor de gustul copilariei, incearca aceasta reteta de fursecuri.

 

Ingrediete:
Coji:
4 oua
100 g unt/margarina
150 ml ulei
200 g zahar
5 g praf de copt
Vanilie
750-800 g faina
Crema:
400 ml lapte
150 g zahar
3 linguri faina
3 linguri amidon
150 g unt/margarina
Zeama si coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Coji:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat.
Trebuie sa obtinem un aluat neted,bun de modelat.
Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.
Crema:
Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit.Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza.Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.
Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos, apoi se adauga treptat crema,zeama de lamaie si coaja rasa.
Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate,apoi se tavalesc prin zahar pudra!Se lasa,la temperatura camerei,pana a doua zi(sau mai mult) pentru a se inmuia.
Sursa

Ingrediete:

Coji:


4 oua
100 g unt/margarina
150 ml ulei
200 g zahar
5 g praf de copt
Vanilie
750-800 g faina

Crema:

400 ml lapte
150 g zahar
3 linguri faina
3 linguri amidon
150 g unt/margarina
Zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

Coji:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat.

Trebuie sa obtinem un aluat neted,bun de modelat.Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.

Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit.Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza.Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.

Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos, apoi se adauga treptat crema,zeama de lamaie si coaja rasa.

Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate,apoi se tavalesc prin zahar pudra!Se lasa,la temperatura camerei,pana a doua zi(sau mai mult) pentru a se inmuia.

Sursa

 


Citește și:

Cum îți faci unghiile cu ojă semi-permanentă acasă. Vei avea o manichiură de invidiat

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Horoscopul lunii Noiembrie: află care sunt zodiile care își vor găsi jumătatea în acestă lună!

Marius de la „Puterea Dragostei”, declarații sincere despre despărțirea de Andreea Pirui: „Cererea în căsătorie a fost tot din impuls"

Sfatul zilei de astăzi, vineri, 30 octombrie 2020! Scorpionii văd duşmani şi conspiraţii la tot pasul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri