Decorarea ferestrelor - 4 trucuri simple și de efect


Decorarea ferestrelor - 4 trucuri simple și de efect

Ferestrele casei tale nu au, întotdeauna, doar rol de protecție și de siguranță, ci îndeplinesc, de asemenea, și o funcție estetică.


In articol:

Suprafețele vitrate mari oferă suficient de multă lumină la interior, în vreme ce din exterior creează impresia de generozitate arhitecturală. Chiar dacă, prin definiție, ferestrele sunt deosebite, ele pot fi decorate pentru a obține maximul de frumusețe, iar ideile sunt simple, la îndemâna tuturor.

Astfel, ca să ai cele mai frumoase ferestre ai nevoie de:

Glafuri din piatră naturală

Glafurile sunt elemente constructive foarte importante pentru ferestre, dar și pentru construcție în general. Ele au rolul de a menține uscată suprafața casei, deoarece ghidează scurgerea apei cu ajutorul picurătorului (un mic șanț decupat în material). De asemenea, glafurile au rolul de a „închide“ tâmplăria în partea interioară, oferindu-i sprijin și o continuitate firească, astfel încât locuința să arate complet. 

Poți găsi glafuri din piatra naturala la preturi foarte bune și te poți bucura pe deplin de beneficiile pietrei naturale, în timp ce casa ta va fi protejată. Piatra naturală oferă o varietate de nuanțe din care vei putea alege, în funcție de roca din care sunt confecționate, iar rezultatele vor fi adevărat uimitoare. Glafurile din granit, marmură sau travertin se vor comporta foarte bine la solicitări de orice tip, fie ele mecanice sau meteorologice. Piatra naturală poate fi folosită atât pentru glafuri de interior, cât și de exterior, și vor înfrumuseța atât ferestrele, cât și aspectul întregii case. 

Rulouri sau storuri la ferestre

Storurile și rulourile sunt, probabil, cea mai practică modalitate de a acoperi o fereastră. Totuși, din cauza sistemului de deschidere și închidere dar a aspectului ușor fad și mult prea rudimentar, storurile nu sunt preferatele tuturor.

Rulourile sunt, însă, soluții elegante, care nu ocupă spațiu mult, sunt practice și necostisitoare și nu necesită ajutor specializat pentru montaj. Pot fi alese în variante opacă, pentru a bloca lumina să intre în încăpere, sau normale. Indiferent de variantă, vei avea însă nevoie de dimensiunile exacte ale ferestrelor, astfel încât produsele să se potrivească perfect.

Flori pe glafuri

Florile sunt o modalitate excelentă de a decora și a amenaja ferestrele, fiindcă aduc pata de culoare de care ai nevoie.

Amplasate pe suprafața glafurilor, ghivecele te vor înveseli și vor oferi un aspect deosebit camerei. Nu trebuie să îți faci griji cu privire la glafuri, deoarece acestea vor rezista greutății celor câteva ghivece, iar aspectul lor va rămâne intact, câtă vreme curățarea acestora se va face în mod constant. Mușcatele, bonsaii, sau ghivecele cu cactuși sunt soluții de efect, însă, la fel de bune sunt și orhideele.

Draperii și perdele

Deși, pentru multe persoane, perdelele nu mai sunt „la modă”, acestea pot fi combinate minunat cu niște draperii elegante. Acestea pot fi alese în funcție de dimensiunile geamurilor, dar și de culorile predominante ale camerei, putând fi realizate astfel încât să gliseze, pentru a controla gradul de iluminare. Tendințele în materie de culoare vizează galbenul, albastru, verde, gri sau maro, acestea fiind, în general, și cele mai căutate nuanțe. Specialiștii recomandă să renunți la faldurile voluminoase ale draperiilor de altădată, în favoarea liniilor drepte, fine și elegante ale decorării moderne. 

Ferestrele decorate prin aceste trucuri vor deborda de frumusețe, însă, un ultim factor concură pentru obținerea unui efect estetic desăvârșit. Preferințele personale și nota sau amprenta beneficiarului reprezintă cheia succesului pentru întregul proces de decorare, de aceea, în primă fază, trebuie să ții cont întâi de acestea.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/trepte-blaturi-glafuri  


Abonează-te pe

Citește și:

Scrub natural pentru corp cu zaț De cafea | Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț De cafea!

Fetița Ginei Pistol, în pericol?! Ce se întâmplă cu micuța Josephine!

Horoscop zilnic marți, 20 aprilie 2021! Află ce zodie primește o promovare profesională și câștigă bani în plus!

Războinicii l-au mitraliat pe Albert de la Survivor Romania! "Nu înțeleg... ce au văzut în Albert, de tot îl susțin săptămânal! Și nu merită!"

Culorile anului 2021. Află ce combinații sunt în trend anul acesta!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 21 aprilie 2021! Află ce zodie trebuie să meargă la medic!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri