Declarația pe propria răspundere, obligatorie și după 15 mai! Anunțul lui Marcel Vela


Marcel Vela a anunțat că, în anumite circumstanțe, declarația pe propria răspundere va rămâne obliigatorie și după data de 15 mai.


In articol:

Măsurile de relaxare anunțate începând cudata de 15 mai sunt așteptate de toți români, chiar dacă trebuie să rămânem prudenți, în continuare, pentru că virusul este în continuare prezent. Măsurile de protecție trebuiesc sporite, nicidecum neglijate, pentru că epidemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat și trebuie să ne așteptăm la noi valuri de infectare.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul

După ridicarea stării de urgență se vor relaxa anumite măsuri, cum ar fi circulația persoanelor (declarația pe propria răspundere nu mai este obligatorie), chiar dacă distanțarea socială va rămâne valabilă o perioadă îndelungată. Mai mult decât atât, igiena personală este cheia protejării împotriva acestui virus, motiv pentru care trebuie să fim mereu prudenți și precauți, să purtăm echipamente de proteție și să ne dezinfectăm temeinic.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mărturisit că în aceste măsuri de relaxare sunt incluse și câteva activități sportive/de agrement care nu erau permise până acum, cum ar fi drumețiile sau practicarea sportului în aer liber, într-un grup nu mai mare de trei persoane.

”Vor fi permise drumețiile, sporturile individuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o să poată avea activități, să se bucure de natură, să se bucure de primăvară, de vară, dar în același timp, trebuie să respecte măsurile de izolare, de distanțare socială, de igienă personală, pentru că acest virus nu ia vacanță în 15 mai,” a declarat Marcel Vela.

Citeste si: Concret. Ce vacanțe vom putea organiza după 15 mai

Declarația pe propria răspundere, obligatorie după 15 mai pentru ieșirea din oraș

declaratia pe propria răspundere, marcel vela, 15 mai, stare de alertă, declarație
declaratia pe propria răspundere, marcel vela, 15 mai, stare de alertă, declarație

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mărturisit că după ridicarea stării de urgență, când România va trece la starea de alertă, persoanele vor putea circula liber în orașul de domiciliu, dar va fi necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, la ieșirea din localitate.

În această declarație pe proprie răspundere va fi trecută durata șederii în localitatea în care v-ați propus să mergeți, precum și destinația și motivul pentru care realizați această deplasare. Întrebat dacă o persoană va putea merge, spre exemplu, la munte după data de 15 mai, Marcel Vela a transmis că acest lucru este posibil.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce.

Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea,” a continuat Marcel Vela.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi dacă aveai nunta programată în vara anului 2020. Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

 


Abonează-te pe

Citește și:

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Veste extraordinară dată de Raed Arafat. Se redeschid saloanele de înfrumusețare! Toate regulile pe care trebuie să le știi, chiar aici!

Tot ce trebuie să știi dacă aveai nunta programată în vara anului 2020. Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

|| CALCULEAZĂ || Numarul destinului 2021. Cifra destinului in numerologie 2021 | Calcul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| NOTEAZĂ || Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri