De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite

De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite
De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite

Află din rândurile următoare de ce e bine să pui oțet în apa în care fierb cartofii.

Oțetul este un aliment nelipsit din bucătăria oricărei gospodine. Pe lângă utilitatea sa în domeniul gastronomic, oțetul are o mulțime de beneficii, putând fi utilizat atât pentru tratarea diferitelor afecțiuni, dar și pentru a fi folosit în procesul de curățare al diferitelor suprafețe.

Există însă anumite trucuri cu oțet care nu sunt atât de cunoscute, dar care își pot face viața mai ușoară. Printre acestea se numără trucul cu oțet pus în apa în care fierb cartofii.

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii
De ce să folosești oțet când fierbi cartofii[Sursa foto: freepik]

Oțetul poate fi întrebuințat atât în prepararea salatelor, cât și ca antioxidant în procesul de gătire al altor alimente. Acesta este foarte sănătos pentru organismul nostru, dacă este consumat în cantități rezonabile, fiind o sursă bună de potasiu, magneziu, calciu și fosfor. Pe lângă acestea, oțetul conține și o cantitate semnificativă de antioxidanți, care se găsesc mai ales în compoziția oțetului mai închis la culoare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cu ajutorul antioxidanților din compoziția sa, oțetul poate îmbunătăți textura anumitor alimente, printre care și al cartofilor.

Oțetul este folosit de gospodinele iscusite atunci când fierb cartofii pentru salata de boeuf ca aceștia să formeze o crustă subțire la exterior și să nu înceapă să se înmoaie, prevenind ruperea acestora.

 Astfel, este indicat ca atunci când fierbeți cartofii să puneți puțin oțet alături de un praf de sare în apă. Trebuie totuși să aveți grijă la cantitate deoarece în cazul în care veți folosi prea mult oțet, cartofii vor căpăta un gust amar.

Trucul pentru ouă poșate

Trucul pentru ouă poșate
Trucul pentru ouă poșate[Sursa foto: freepik]

Oțetul poate fi folosit și în procesul de preparare al ouălor poșate. Dacă adăugați puțin oțet în apa în care ați pus oul la fiert, atunci preparatul își va păstra forma, iar oțetul îl va ajuta să

nu se desfacă. Pentru ca ouăle să nu își schimbe culoarea este recomandat să folosiți oțet alb. În plus, atunci când faceți marinată pentru carnea, puteți adăuga și niște oțet întrucât acesta va frăgezi carnea.

 Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Pembe descoperă secretul soțului său

Fiica Andreei Marin, apariție de senzație într-o rochie MINI și mulată. Imaginile fac furori

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Kevin Jonas, membrul formației "Jonas Brothers", primele declarații dupa operația de cancer

8 ținute pe care să le porți în vacanța din Italia. Articolele vestimentare care vor face să pari din peisaj

Robi, afirmații dureroase despre Virginia! „Nu mi-a plăcut niciodată!” Aflați cum va reacționa concurenta dar și ce se va întâmpla între Roberta și Sebastian, joi, 13 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies