De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite

De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite

Află din rândurile următoare de ce e bine să pui oțet în apa în care fierb cartofii.

Oțetul este un aliment nelipsit din bucătăria oricărei gospodine. Pe lângă utilitatea sa în domeniul gastronomic, oțetul are o mulțime de beneficii, putând fi utilizat atât pentru tratarea diferitelor afecțiuni, dar și pentru a fi folosit în procesul de curățare al diferitelor suprafețe.

Există însă anumite trucuri cu oțet care nu sunt atât de cunoscute, dar care își pot face viața mai ușoară. Printre acestea se numără trucul cu oțet pus în apa în care fierb cartofii.

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii

[Sursa foto: freepik]

Oțetul poate fi întrebuințat atât în prepararea salatelor, cât și ca antioxidant în procesul de gătire al altor alimente.

Acesta este foarte sănătos pentru organismul nostru, dacă este consumat în cantități rezonabile, fiind o sursă bună de potasiu, magneziu, calciu și fosfor. Pe lângă acestea, oțetul conține și o cantitate semnificativă de antioxidanți, care se găsesc mai ales în compoziția oțetului mai închis la culoare.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Cu ajutorul antioxidanților din compoziția sa, oțetul poate îmbunătăți textura anumitor alimente, printre care și al cartofilor.

Oțetul este folosit de gospodinele iscusite atunci când fierb cartofii pentru salata de boeuf ca aceștia să formeze o crustă subțire la exterior și să nu înceapă să se înmoaie, prevenind ruperea acestora.  Astfel, este indicat ca atunci când fierbeți cartofii să puneți puțin oțet alături de un praf de sare în apă.

Trebuie totuși să aveți grijă la cantitate deoarece în cazul în care veți folosi prea mult oțet, cartofii vor căpăta un gust amar.

Trucul pentru ouă poșate

Trucul pentru ouă poșate

Trucul pentru ouă poșate

[Sursa foto: freepik]

Oțetul poate fi folosit și în procesul de preparare al ouălor poșate. Dacă adăugați puțin oțet în apa în care ați pus oul la fiert, atunci preparatul își va păstra forma, iar oțetul îl va ajuta să nu se desfacă.

Pentru ca ouăle să nu își schimbe culoarea este recomandat să folosiți oțet alb. În plus, atunci când faceți marinată pentru carnea, puteți adăuga și niște oțet întrucât acesta va frăgezi carnea.

 Citește și:

Zodiac 5 octombrie 2023. Află ce zodie cere ajutor

Turist în Țara Moților. 3 locuri superbe din Apuseni

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies