Află din rândurile următoare de ce e bine să pui oțet în apa în care fierb cartofii.
Oțetul este un aliment nelipsit din bucătăria oricărei gospodine. Pe lângă utilitatea sa în domeniul gastronomic, oțetul are o mulțime de beneficii, putând fi utilizat atât pentru tratarea diferitelor afecțiuni, dar și pentru a fi folosit în procesul de curățare al diferitelor suprafețe.
Există însă anumite trucuri cu oțet care nu sunt atât de cunoscute, dar care își pot face viața mai ușoară. Printre acestea se numără trucul cu oțet pus în apa în care fierb cartofii.
De ce să folosești oțet când fierbi cartofii
De ce să folosești oțet când fierbi cartofii
Oțetul poate fi întrebuințat atât în prepararea salatelor, cât și ca antioxidant în procesul de gătire al altor alimente.
Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro
Cu ajutorul antioxidanților din compoziția sa, oțetul poate îmbunătăți textura anumitor alimente, printre care și al cartofilor.
Oțetul este folosit de gospodinele iscusite atunci când fierb cartofii pentru salata de boeuf ca aceștia să formeze o crustă subțire la exterior și să nu înceapă să se înmoaie, prevenind ruperea acestora. Astfel, este indicat ca atunci când fierbeți cartofii să puneți puțin oțet alături de un praf de sare în apă.
Trebuie totuși să aveți grijă la cantitate deoarece în cazul în care veți folosi prea mult oțet, cartofii vor căpăta un gust amar.Trucul pentru ouă poșate
Trucul pentru ouă poșate
Oțetul poate fi folosit și în procesul de preparare al ouălor poșate. Dacă adăugați puțin oțet în apa în care ați pus oul la fiert, atunci preparatul își va păstra forma, iar oțetul îl va ajuta să nu se desfacă.