Ai observat si tu ca atunci cand te superi, ai prea mult sarcini la job si timp putin ca sa le duci la bun sfarsit, stai mult in trafic sau pur si simplu nu mai stii cum sa gestionezi problemele copiilor tai, ai tendinta sa te refugiezi in alimente grase si gustoase?
O cercetare a specialistilor de la Universitatea de Medicina din Ohio atrage atentia asupra faptului ca un organism stresat isi da peste cap metabolismul care pur si simplu devine mai lenes cand mancam compulsiv alimente grase. Participantele la studiu care au consumat aproape o mie de calorii la o masa din care 60 de grame de grasime au ars mai putine calorii atunci cand s-au confruntat cu o situatia stresanta in ziua care a precedat masa copioasa.
Organismul a retinut 100 de calorii care, la prima vedere, nu par multe.Dar daca situatiile stresante sunt urmate frecvent de mese care abunda in grasime, atunci riscul de ingrasare creste. Solutii exista: de la tehnici de relaxare, la miscare facuta regulat, la o dieta care sa nu contina mai mult de 30 la suta grasimi sanatoase din seminte, peste si uleiuri presate la rece pana la masaje si evadari in natura.
Sursa: OanaCuzino.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro