De ce sunt oglinzi în lift


Iată ce se au apărut oglinzile în lift și care este, de fapt, utilitatea acestora. Nu te-ai fi așteptat la acest răspuns!

Odată cu apariția clădirilor înalte, au fost inventate și lifturile pentru a face viața mai ușoară oamenilor. Sunt puține persoane care nu au reușit să meargă până acum cu un lift. Probabil că te-ai întrebat și tu măcar o dată de ce fiecare lift are cel puțin o oglindă pe perete.

La început, lifturile erau folosite de prea multe persoane și erau utilizate doar în clădirile foarte înalte, unde viața ar fi fost extrem de dificilă fără un ascensor. Poate că ai experimentat și tu vreodată ca liftul să nu funcționeze și să fii nevoit să urci câteva etaje bune și să ai obiecte grele de cărat în acel moment.

Lift

Oglinda in lift

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Care este diferența dintre un parfum și un tester

Apariția liftului a însemnat și apoi și apariția unei alte probleme: multe persoane se temeau să urce în lift.

Din acest motiv, constructorii au venit cu o idee inedită: să monteze oglinzi în fiecare lift. În acest mod, s-a descoperit faptul că oamenii sunt distrași de către oglindă și astfel nu se mai gândesc la călătoria în sine cu liftul.

În plus, mai multe persoane se arată deranjate de viteza lentă cu care liftul urcă sau coboară. Însă, dacă există o oglindă în lift, atunci oamenii se admiră și astfel nu mai sunt atenți la durata călătoriei.

De ce sunt oglinzi in lift

De ce sunt oglinzi in lift, care este rolul lor

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă tastezi codul 62 pe telefon. Funcțiile secrete ale mobilelor

 

O altă utilitate a oglinzii în lift este și aceea de a-i ajuta pe cei cu claustrofobie să se simtă mai confortabil în timpul urcării sau a coborârii cu liftul. Pentru că cei care suferă să stea într-un spațiu mic și închis își pot imagina cât de inconfortabil este să stea câteva secunde bune pentru a folosi liftul. Oglinzile măresc spațiul și astfel oamenii sunt mai relaxați.

De asemenea, nu trebuie să uităm nici de faptul că oglinzile sunt poziționate în lift pentru motive de siguranță. Astfel, persoanele care sunt în scaun rulant pot intra și pot ieși din lift mai ușor dacă se uită în oglinzile care se pot găsi în spatele sau pe lateralele liftului, fără a fi nevoie să se întoarcă.


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de vineri, 30 septembrie. Află ce zodie va trece printr-o despărțire

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

8 Reguli de protocol din Familia Regală Britanică. Femeile poartă greutăți în tivul rochiilor

Ultimele clipe din viața Alexandrei Măceșanu. Gheorghe Dincă a recunoscut tot

Sfatul zilei de joi, 29 septembrie. Află ce zodie va începe un nou proiect

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Ne mutăm”. Gabriela Cristea, nemulțumită pe rețelele de socializare. Ce a pățit prezentatoarea TV
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri