De ce stau pisicile la geam


Iată de ce stau pisicile la geam și ce trebuie să faci în cazul în care și pisica ta obișnuiește să facă acest lucru.


In articol:

Toți proprietarii de pisici știu deja că este o mare provocare să locuiască în casă cu simpaticele feline.

Ai observat deja că pisica ta petrece ore întregi în fața geamului sau că merge direct către un obiect și îl dărâmăm fără vreun motiv anume? În general, unele comportamente ale felinelor par extrem de bizare, însă pentru fiecare gest există și o explicație logică.

Unul dintre cele mai distractive gesturi pe care îl fac cele mai multe dintre pisici este să se așeze în cutii. Oricât de mici ar fi, pisicile par să fie de-a dreptul fascinate de cutii. Mâțele sunt, în general, extrem de atrase de spații mici și petrec minute în șir pentru a se adapta. Nu contează că este vorba despre cutii mici, de coșuri sau de orice altă încăpere mică, pisicile se simt în siguranță în interiorul lor.

De ce stau pisicile la geam

De ce stau pisicile la geam

Ce spun specialistii despre pisicile care stau la geam

[Sursa foto: PixaBay]

Pisicile înțeleg ce vorbim

Un alt lucru pe care foarte multe pisici îl fac este să împingă lucruri și să le arunce. Mai ales în perioada sărbătorilor, mulți proprietari de pisici se plâng de faptul că pisicile le dărâmă globurile sau chiar bradul. Ei bine, acest lucru are o explicație logică.

Pisicile sunt extrem de curioase de toate lucrurile strălucitoare sau care se mișcă, așa că nu trebuie decât să ții animalul de companie la distanță timp de câteva zile.

Când vine vorba despre pisici, un alt lucru pe care îl observă multe persoane este că acestea adoră să petreacă ore în șir la geam.

secrete despre pisici

De ce stau pisicile la geam

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi pisici

Fiind animale prădătoare, acestea tind să stea ore întregi pe pervaz și să se uite pe geam, fără să pară că au un obiect pe care îl urmăresc.

Probabil că ai văzut de multe ori din exterior pisici care stau și privesc pe geam. Într-un studiu realizat pe 577 de pisici, s-a observat că majoritea petrecea zilnic la geam în medie 2 ore. De asemenea, s-a observat că 16% dintre pisici petreceau la geam peste 5 ore în fiecare zi.

În primul rând, pisicile observă ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acesta este primul motiv. Trebuie să știe permanent ce se întâmplă în casă, dar și afară. De la păsări, mașini, câini și oameni, pisicile sunt atrase de milșcarea lor. Dacă ar locui la curte, pisicile ar explora teritoriul din jurul lor.

Dar nu este singurul motiv. Ei bine, se crede că unele pisici efectiv se uită pe geam din plictiseală. Așadar, dacă nu au nimic de făcut și de explorat prin casă, atunci își găsesc un refugiu la geam până când își revăd stăpânul sau le atrage atenția ceva din locuință.

Citeste si: CITEȘTE: De ce toarce pisica atunci când o mângâi

Dacă geamul este deschis, este momentul prielnic pentru pisici ca să stea la geam și să miroasă mai bine. Având un miros extrem de fin, multe pisici pot petrece ore în șir la geam pentru a se delecta cu anumite mirosuri. Cu ajutorul mirosului, pisica poate localiza chiar și o eventuală pradă.

 

Un alt motiv pentru care pisicile petrec ore întregi la geam este că sunt atrase de lumină și de soare, așa că pur și simplu se pot încălzi la geam.

Specialiștii recomandă plase de protecție în cazul în care ai pisică. Așadar, nu lăsa rabatat geamul și folosește o plasă specială. Plasa de țânțari nu este suficientă, așa că apelează la specialiști pentru a monta o plasă specială pentru pisici. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă când visezi PISICI. "Principalul beneficiu este că oamenii cu animale devin mai sociabili, mai deschiși, mai comunicativi"

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

La cât timp se curăță litiera pisicii. Soluții frumos mirositoare vin în completarea regulilor de igienă obligatorii pentru întreținerea litierei

De ce pisicilor le plac cutiile. „Pisicilor le pot plăcea cutiile sau coșurile pentru rufe datorită relaxării pe care le-o oferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Premiera INFIDELUL
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri