De ce simtim nevoia sa mancam dulciuri? Uite ce zic specialistii!


Pentru ca tot e sezonul sfaturilor legate de buna dispozitie, vreau sa va atrag atentia asupra unui presupus bun prieten: zaharul.

 

"Cu totii simtim nevoia sa mancam ceva dulce atunci cand suntem obositi, stresati, tristi, nemultumiti. Zaharul actioneaza printr-un efect banal, creste glicemia si noua ne e bine. E ca un fel de anestezic pe termen scurt, insa zaharul nu ajuta ci mai degraba dezechilibreaza functionarea organismului.
Zaharul interfera profund cu metabolismul vitaminelor.
B si chiar blocheaza actiunea acestora. Ori se stie, depresia este o lipsa de vitamine B. Zaharul are un efect similar alcoolului: la primele guri produce euforie si stare de bine, insa in etapa imediat urmatoare accentueaza tristetea. Si iata cum te trezesti ca-ti "inneci" amarul in cutia de inghetata.
Zaharul schimba in rau si folosirea nutrientilor in organism, accentueaza sinteza de grasime de depozit si creste colesterolul in sange, adica ai probleme de parca ai manca slanina pe paine. Nu exista un zahar mai bun sau mai sanatos ca altul, in el nu exista decat calorii goale.
Daca vreti o bucatica de dulce alegeti ciocolata, e plina de antioxidanti, minerale care inlatura stresul, substante tonice pentru corp si compusi cu efect benefic asupra dispozitiei. Cu ciocolata chiar reglati creierul si va simtiti bine, are cu ce.", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Cu totii simtim nevoia sa mancam ceva dulce atunci cand suntem obositi, stresati, tristi, nemultumiti. Zaharul actioneaza printr-un efect banal, creste glicemia si noua ne e bine. E ca un fel de anestezic pe termen scurt, insa zaharul nu ajuta ci mai degraba dezechilibreaza functionarea organismului. Zaharul interfera profund cu metabolismul vitaminelor. 

B si chiar blocheaza actiunea acestora. Ori se stie, depresia este o lipsa de vitamine B. Zaharul are un efect similar alcoolului: la primele guri produce euforie si stare de bine, insa in etapa imediat urmatoare accentueaza tristetea. Si iata cum te trezesti ca-ti "inneci" amarul in cutia de inghetata.

Zaharul schimba in rau si folosirea nutrientilor in organism, accentueaza sinteza de grasime de depozit si creste colesterolul in sange, adica ai probleme de parca ai manca slanina pe paine. Nu exista un zahar mai bun sau mai sanatos ca altul, in el nu exista decat calorii goale. 

Daca vreti o bucatica de dulce alegeti ciocolata, e plina de antioxidanti, minerale care inlatura stresul, substante tonice pentru corp si compusi cu efect benefic asupra dispozitiei. Cu ciocolata chiar reglati creierul si va simtiti bine, are cu ce.", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Manuela Hărăbor, declarații emoționante despre fiul bolnav de autism: "Ce faci atunci când..."

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

COVID-19 Spania: Se limitează reuniunile de Sărbători!

Horoscop chinezesc săptămânal 5 - 11 decembrie 2020. Nativii Șobolan, devastați de veștile pe care le primesc

Horoscop zilnic sâmbătă, 5 decembrie 2020! Nativii zodiei Pești fac achiziţia vieţii lor!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri