De ce se mănâncă pastele al dente. Află cea mai bună rețetă de paste al dente


Majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume paste în diferite combinații datorită faptului că sunt absolut gustoase. Însă v-ați întrebat de ce se mănâncă pastele al dente?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de paste, care este motivul pentru care se mănâncă „al dente”, dar și o rețetă delicioasă de paste pe care o puteți prepara în mai puțin de o oră.

 

Consumul de paste

de ce se mananca pastele al dente

Chiar dacă există mai multe tipuri de paste, de obicei, majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume doar două tipuri dintre acestea: cele cu făină și apă și cele cu ouă. Pastele tradiționale, care provin din Italia, se prepară doar din făină (din grâu dur) și apă, datorită faptului că acest tip de făină este bogat în gluten.

În același timp, pastele cu ou se pot prepara cu ușurință acasă sau se pot achiziționa din comerț. De această dată, prepararea lor are la bază făină de grâu mult mai moale față de cele tradiționale, prin urmare, are și un conținut mai scăzut de gluten.

De asemenea, pentru persoanele care suferă de boala celiacă, dar și pentru cei care sunt alergici la gluten, există chiar și paste din făină de orez. În plus, există chiar și paste colorate și aromate cu cerneală de sepie, roșii sau spanac.

beneficiile pastelor

Citeste si: Cât timp se fierb cartofii pentru salată orientală. Pregatește cea mai gustoasă salată

 

Beneficiile consumului de paste

Odată ce v-ați hotărât să consumați mai des paste, organismul vostru se va bucura de primirea sursei excelente de carbohidrați complecși pe care acestea le dețin în compoziția sa. De asemenea, furnizează și energie în mod constant, eliberată treptat, prin urmare, vă va ajuta să aveți energia de care aveți nevoie pentru întreaga zi.

Cu toată că în special pastele integrale dețin o sursă bogată de fibre, minerale și vitamine B, atât ele, cât și pastele albe se pot consuma cu încredere, pentru că toate intră în categoria pastelor sănătoase.

cea mai buna reteta de paste al dente

Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan

 

De ce se mănâncă pastele al dente

Din ce în ce mai multe persoane obișnuiesc, în ziua de astăzi să consume pastele făcute „al dente”. Acesta nu doar că este un mod corect de a le consuma, ci și un mod sănătos pentru că organismul nostru să aibă parte de nenumăratele beneficii oferite de acestea. Este un mod mai sănătos de a consuma pastele în acest mod, „al dente”, datorită faptului că amidonul pe care acestea îl conțin, poate să rămână mai digerabil, dacă nu fierbem foarte mult pastele.

Însă pentru persoanele care nu sunt atât de familiarizate cu acest termen de „al dente”, aflați că atunci când fierbe pastele uscate făcute din făină de grâu dur, pot să existe două etape diferite. Prima este reprezentată de hidratarea lor (durează mai mult), iar cea de a doua este reprezentată de gătirea efectivă a lor. Atunci când pastele nu sunt complet hidratate și dorim să mușcăm dintr-una, vom observa faptul că în mijloc va rămâne alb, prin urmare, va fi nehidratat. Acest lucru înseamnă că am gătit paste „al dente”.

paste al dente

Citeste si: Cât timp se fierbe fideaua. Pregătește cea mai bună rețetă de cataif cu fidea

 

Rețetă de Paste „al dente” carbonara

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : paste fusilli (350 g), sare după gust, brânză rasă (200 g), șuncă de porc (200 g), 2 ouă, lapte (150 ml), smântână (3 linguri) și cașcaval ras după gust.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin fierberea pastelor. Acestea se vor fierbe în apă cu puțină sare, dar și o lingură de ulei, pentru a nu se lipi. Apoi următorul pas este reprezentat de preîncălzirea cuptorului, timp în care veți rade cașcavalul, brânza și veți tăia în felii subțiri, șunca de porc.

Într-un castron, veți pregăti sosul pentru pastele „al dente”. Începeți prin a bate ouăle și adăugați sarea, smântâna și laptele. Toate aceste ingrediente se amestecă împreună. În momentul în care ați observat că pastele sunt aproape fierte, le veți pune într-o tavă (în care ați adăugat puțin ulei) peste care veți presăra brânză rasă, feliile de șuncă, iar apoi la final, conținutul de sos pe care tocmai l-ați realizat, peste care veți adăuga și cașcavalul ras.

Tot ce mai trebuie să faceți este să dați conținutul la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, iar rețeta este gata! Se recomandă să le serviți calde, poftă bună!

reteta de paste carbonara

Citeste si: Prăjitura cu mere, bezea și nucă. Un deliciu de rețetă


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierb cartofii pentru salată orientală. Pregatește cea mai gustoasă salată

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan

Cât timp se fierbe fideaua. Pregătește cea mai bună rețetă de cataif cu fidea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri