De ce se aruncă prima apă de la carne


Modul de preparare al felurilor de mâncare care conțIn care, diferă de la gospodină la gospodină, însă majoritatea obișnuiesc să arunce prima apă. Care să fie oare motivul?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de carne, fie că este vorba de carnea de porc, pui sau vită, dar și care este motivul pentru care se aruncă prima apă de la carne. În plus, descoperiți și o rețetă de pui Shanghai foarte ușor și rapid de preparat.

 

Consumul de carne pentru organism

Carne de porc

Carnea de porc este obținută de la porcul domestic și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai consumate feluri de carne din lume. Cu toate acestea, în anumite religii, carnea de porc este considerată o carne impură.

Aceasta poate să fie consumată sub formă fiartă, sărată, afumată, coaptă, prăjită și în multe alte moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Consumul de carne de porc este unul foarte răspândit în întreaga lume. La nivel global se consumă cu până la 44%, în comparație cu carnea de vită  (29%) sau carnea de pasăre (23%).

in cat timp fierbe carnea de pui

Citeste si: Cine este IOANA BALU, soția lui chef FOA. „Când sunt în bucătărie și nu mă vede nimeni, îmi fac un altar de legume, pentru că îmi plac foarte mult"

Carne de pui

Proteinele ajută la funcționalitatea mușchilor și inclusiv a organelor interne. Totodată acestea au grijă și de pielea, unghiile și părul nostru. Pot ajută metabolismul să fie unul echilibrat și să aveți o digestie ușoară.

Toate componentele unui pui conțin proteine (pulpe, spate și organe), însă pieptul de pui este cel care deține cele mai multe proteine. În același timp,  carnea albă de pui, în general, poate conține grăsime în cantități mici, dar datorită aportului mare pe care îl aduc proteinele, acest lucru nu reprezintă un pericol.

Pentru a avea o digestie exact așa cum ne dorim, putem consuma fără probleme, legumele verzi sau care conțin amidon într-o proporție mai mică. Acestea sunt spanacul, roșiile, castraveții, broccoliul și ardeii.

De asemenea, din această categorie a legumelor care ajută la digestie face parte și salata, consumată în mod corect, împreună cu proteinele din carnea de pui. Atunci când facem referire la salate, ne referim la: salata verde, varza proaspătă și cruditățile. Digestia este ajutată inclusiv de murături. Acestea merg foarte bine într-o combinație din care face parte și carnea de pui. Un plus este adus și de faptul că accelerează  arderea caloriilor.

Piept de pui fiert

Citeste si: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. „Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă."

Carne de miel

Datorită faptului că deține toți cei nouă aminoacizi de care avem nevoie în organismul nostru, carnea de miel ajută la menținerea unei mase musculare, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă. Se recomandă consumul în mod regulat, doar dacă dețineți un stil de viață sănătos, dar și dacă aveți un program constant de sport.

Datorită acizilor grași Omega-3 pe care îi are în compoziția ei,  carnea de miel   ajută aspectul îmbătrânit al pielii să întinerească, reduce ridurile, dar și petele apărute odată cu înaintarea în vârstă. Trebuie menționat și faptul că ajută împotriva anemiei (crescând numărul de globule roșii), datorită cantității de fier pe care o conține.

De ce se arunca apa de la fasole

Citeste si: Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta

 

De ce se aruncă prima apă de la carne

Cu toate că majoritatea gospodinelor obișnuiesc să creadă că în prima apă ies toxinele din respectiva carne și din acest motiv o și aruncă, lucrurile nu stau chiar așa. Prima apă în care se fierbe carnea, nu ar trebui să se arunce, deoarece mai mulți specialiști sunt de părere că toxinele nu se acumulează în mușchi, ci la nivelul aparatului excretor. Prin urmare, aruncarea primei ape este o acțiune inutilă, întrucât carnea își va pierde gustul

de ce se arunca apa de la carne

Citeste si: Cine este chef SORIN BONTEA. ”N-am crescut în puf. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată."

 

Rețet ă de Pui Shanghai

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : un piept de pui mare, 100 de grame de amidon de porumb, o ceaşcă de seminţe de susan, patru linguriţe de făină, două linguriţe de muştar, şase linguriţe de soia, trei ouă, ulei, sare şi piper (după gust).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceţi este să începeți prin a tăia puiul, sub formă de fâşii lungi. Ulterior, într-un bol mare, veți amesteca sosul de soia, ouăle bătute, muştarul, amidonul, făina, sarea şi piperul, foarte bine până când se va omogeniza totul.

Apoi, într-un alt vas, veți turna seminţele de susan, iar într-o tigaie întinsă, veți pune uleiul încins. Treceți bucățile de pui prin amestecul obţinut și prin seminţele de susan, apoi prăjiţi-le până când vor avea o culoare aurie.

Rețeta de Pui Shanghai este gata și îl puteți servi cu o salată asortată de murături, cu salată verde sau cu un sos dulce acrişor şi orez. Poftă bună!

de cate ori se schimba apa la fasole

Citeste si: Dan Bittman i-a dat emotii uriase Alexandrei Ungureanu!


Abonează-te pe

Citește și:

4 Semne pentru o relație nefericită. 4 semne pentru o căsnicie nefericită

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

Cine a inventat burgerul. „Poveștile minunate sunt ca cei mai buni burgeri: mari, suculenți și dezordinați”

Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri