De ce sa NU faci SEX in Postul Pastelui! Ce se spune despre copiii conceputi acum!


Postul Pastelui inseamna curatirea sufleteasca si trupeasca, iar sase din zece romani respecta obiceiurile postului.

“Postul are ca rol disciplinarea omului atat in sens trupesc, cat si sufletesc. Daca vorbim de placerile trupesti, ele sunt numai o parte a problemei, dar placerile trupului pleaca din placerile sufletului, pofta incepe din suflet. Biserica recomanda postul si in latura aceasta, a placerilor, pentru ca este in sensul apostolului: lupta cu poftele. Daca noi ne credem mai destepti decat Biserica si ne facem propria randuiala de post, fara a fi intr-o situatie de dezlegare, pe care Biserica o ingaduie in caz de boala, a copiilor, batranilor si alte astfel de situatii, atunci o sa primim ceea ce infruntam, adica nimic”, subliniaza preotul Eugen Tanasescu rolul postului.

POSTUL PASTELUI 2017: Cum trebuie tinut si cine nu poate posti, dupa invataturile lui Arsenie Boca!

Preotul Eugen Tanasescu considera ca exista mai multe motive pentru care omul isi face singur regula cand trebuie sa posteasca. Primul este acela ca avem in noi samanta fariseismului, a duplicitarului: “Omul crede ca poate impaca si capra, si varza, ca poate sa se slujeasca si pe el, si poate sa fie credincios si lui Dumnezeu. Dar Hristos ne spune clar ca nu putem sa-I slujim si lui Dumnezeu si lui Mammon. Nu putem sa fim si credinciosi, si idolatri”.   

Citeste continuarea pe pagina 2 >>


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bârfim puţin, kfetele! Jennifer Lopez a refuzat un rol nominalizat la OSCAR, iar Vanessa Hudgens și Austin Butler şi-au spus "ADIO!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri