De ce sa mananci cat mai multe fructe uscate! Sunt miraculoase!

De ce sa mananci cat mai multe fructe uscate! Sunt miraculoase!

Prunele uscate au un gust dulce si sunt bogate in nutrienti. Ca si alte fructe uscate, acestea pot fi gasite pe toata perioada anului.

 

Contin: vitamina A, C si grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier si putine calorii. De asemenea, prunele uscate ofera organismului o cantitate de fibre, care potolesc foamea si o amâna pentru mai multe ore.
Cercetarile moderne efectuate in laboratoare confirma faptul ca prunele uscate sunt un aliment delicios, dar si un medicament de nadejde in caz de nevoie.
Abilitatea prunelor uscate de a stopa raul facut de oxigen celulelor noastre este data si de continutul de beta caroten. Beta carotenul functioneaza ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi.
Resveratrolul care se gaseste in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pâna in prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.
Antioxidantii puternici din aceste fructe ajuta la eliminarea celulelor deteriorate care afecteaza memoria.
Citeste mai multe aici.

Contin: vitamina A, C si grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier si putine calorii. De asemenea, prunele uscate ofera organismului o cantitate de fibre, care potolesc foamea si o amâna pentru mai multe ore.

Cercetarile moderne efectuate in laboratoare confirma faptul ca prunele uscate sunt un aliment delicios, dar si un medicament de nadejde in caz de nevoie.

Abilitatea prunelor uscate de a stopa raul facut de oxigen celulelor noastre este data si de continutul de beta caroten. Beta carotenul functioneaza ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi.

Resveratrolul care se gaseste in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pâna in prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.

Antioxidantii puternici din aceste fructe ajuta la eliminarea celulelor deteriorate care afecteaza memoria.

Citeste mai multe aici.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Adriana Bahmuțeanu, despre viața personală a Rodicăi Stănoiu. Cum o descrie jurnalista și cum vede ea perioada în care femeia s-a îndrăgostit: “Nu se considera suficient de iubită.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere