De ce sa consumi oua in fiecare zi!


Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului.

 

Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.
Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%. Albusul nu contine grasimi si colesterol.
Multa lume evita consumul de oua, considerand ca au un continut ridicat de colesterol (300 mg/g), fara sa tina seama de faptul ca doar 20% din colesterolul din sange provine din alimente, restul fiind produs de organism. Nu trebuie uitat faptul ca in ou, proportia intre fractiunile de colesterol LDL si HDL este optima.
Consumul de oua este benefic in caz de osteoartrita, artrita reumatoida, pentru functiile sexuale masculine si pentru creier, imbunatatind memoria, concentrarea, echilibrand starea mentala si emotionala.
In plus, ofera protectie impotriva anemiei.
Se consuma fierte tari sau moi, ochiuri romanesti (in apa) sau pregatite in tigaia antiaderenta, pentru a evita prajirea si adaugarea de grasimi suplimentare.
Indiferent de provenienta, ouale au acelasi continut nutritiv. Este absolut neadevarat ca ouale de prepelita nu ar avea colesterol sau continutul de colesterol ar fi mai mic decat al celorlalte pasari.
Este doar o metoda de promovare mincinoasa.
Citeste mai multe aici.

Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.

Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%.

Albusul nu contine grasimi si colesterol.

Cum recunosti care ou provine de la o gaina sanatoasa?

Multa lume evita consumul de oua, considerand ca au un continut ridicat de colesterol (300 mg/g), fara sa tina seama de faptul ca doar 20% din colesterolul din sange provine din alimente, restul fiind produs de organism. Nu trebuie uitat faptul ca in ou, proportia intre fractiunile de colesterol LDL si HDL este optima.

Consumul de oua este benefic in caz de osteoartrita, artrita reumatoida, pentru functiile sexuale masculine si pentru creier, imbunatatind memoria, concentrarea, echilibrand starea mentala si emotionala. In plus, ofera protectie impotriva anemiei.

Tratamente naturiste. Ouale de prepelita: beneficii terapeutice!

Se consuma fierte tari sau moi, ochiuri romanesti (in apa) sau pregatite in tigaia antiaderenta, pentru a evita prajirea si adaugarea de grasimi suplimentare.

Indiferent de provenienta, ouale au acelasi continut nutritiv. Este absolut neadevarat ca ouale de prepelita nu ar avea colesterol sau continutul de colesterol ar fi mai mic decat al celorlalte pasari. Este doar o metoda de promovare mincinoasa.

Citeste mai multe aici.


Abonează-te pe

Citește și:

3 ținute de vară pentru birou. Îndrăznește și pentru ținute colorate și extravagante

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cristian Comănici și Ștefania de la Casa iubirii, cel mai nou cuplu din showbiz?: „Nu aș vrea să îmi rănească inimioara”

Medicul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la înțepăturile de țânțari

Horoscop 16 august 2022. Află ce zodie va avea de câștigat pe plan financiar

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce s-a întâmplat cu Vlăduța Lupău după ce a născut! Vedeta are probleme de sănătate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri