De ce să bei ceai verde în fiecare zi!


Ceaiul verde își are originea în China iar, în prezent, țările care îl cultivă intens sunt China și India. Este obținut din planta Camelia Sinensis iar numele său provine de la faptul că frunzele își păstrează culoarea verde chiar și atunci când sunt preparate termic, motiv pentru care acesta își păstrează proprietățile antioxidante benefice pentru sănătatea organismului și nu oxidează în timpul prelucrării.


In articol:

De ce să bei ceai verde în fiecare zi! Ceaiul verde își are originea în China iar, în prezent, țările care îl cultivă intens sunt China și India. Este obținut din planta Camelia Sinensis iar numele său provine de la faptul că frunzele își păstrează culoarea verde chiar și atunci când sunt preparate termic, motiv pentru care acesta își păstrează proprietățile antioxidante benefice pentru sănătatea organismului și nu oxidează în timpul prelucrării.

De ce să bei ceai verde în fiecare zi!
De ce să bei ceai verde în fiecare zi!

Prelucrarea ceaiului verde

Prelucrarea în mod tradițional a ceaiului verde are loc la începutul primăverii. Metoda tradițională presupune recoltarea frunzelor de ceai, prepararea la abur, uscarea și rularea acestora.

Ceaiul verde de calitate se obține prin prepararea la abur a frunzelor, ori prăjirea acestora la wok la temperatură mare, pentru o perioadă scurtă de timp. Prepararea la abur este practicată pentru a menține prospețimea frunzelor și pentru prevenirea oxidării.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

În China, de obicei, frunzele de ceai verde de prăjesc în vase mari de tipul wok și se rulează apoi manual în forme diverse. În Japonia, frunzele se prepară rapid la abur pe un platou din bambus așezat deasupra apei, fiind ulterior foarte ușor de modelat.

Prin prepararea tradițională a ceaiului verde, frunzele acestuia rămân întregi și prezintă o aroma mult mai bogată decât cea a ceaiului verde preparat în mod industrial. Prin prepararea industrială frunzele de ceai verde se mărunțesc, conferind un aspect astringent ceaiului și o aroma ușor amăruie. Din acest motiv, ceaiul verde preparat în mod tradițional are o aromă mai subtilă și mai bogată, fiind un deliciu pentru simțuri.

Tipuri de ceai verde

Există mai multe tipuri de ceai verde, respectiv ceaiul verde Sencha, ceaiul verde Gyokuro, ceaiul verde Tencha, ceaiu verde Matcha și ceaiul verde Bancha. Indiferent de sortimentul ales, fiecarea dintre acestea conferă o aromă bogată și plăcută.

Citeste si: Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Beneficiile ceaiului verde

Principalele beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde sunt următoarele:

- Efect antioxidant;

-Participa la creșterea rătei de metabolizare a organismului;

- Protejarea sistemului cardiovascular;

- Contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL;

- Scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2;

- Îmbunătățirea funcțiilor cerebrale;

- Ameliorarea unor boli de piele;

- Îmbunătățirea sănătății dentare.


Citește și:

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Top 10 cel mai bine plătite vedete din lume. Surpriză mare pe primul loc

Mașina de peste 150.000 de euro a Oanei Zăvoranu a fost lovită! Șoferul a fugit!

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” continuă scandalul! "Sunt convinsă că este mai bună dansatoare,decât prezentatoare!"

Horoscop zilnic luni, 26 octombrie 2020. Află ce zodie își poate schimba locul de muncă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș, scandal nemaiîntâlnit, chiar în fața telespectatorilor! "Ești disperată să fii în centrul atenției! Sunteți niște gaițe!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri