De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!


Sa ai in dulaptul de la bucatarie un borcanel cu sirop de agave nu e un moft, ci o necesitate.

 

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.
Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic. La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.
Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea.
Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.
Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.
Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.
Sursa: Andreearaicu.ro

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.

Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic. La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.

Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea. 

Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.

Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.

Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.

Sursa: Andreearaicu.ro

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ligi a fost eliminată din casa Puterea Dragostei. Concurenta și-a luat rămas bun cu ochii în lacrimi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri