De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!
De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

Sa ai in dulaptul de la bucatarie un borcanel cu sirop de agave nu e un moft, ci o necesitate.

 

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.
Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic. La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.
Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea.
Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.
Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.
Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.
Sursa: Andreearaicu.ro

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.

Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic.

La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.

Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea. 


Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.

Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.

Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.

Sursa: Andreearaicu.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ion Drăgan, dezvăluiri emoționante despre suferințele lui din trecut și intervențiile despre care nu știa nimeni: „Dacă aș lega suferința, ar fi Coloana Infinitului.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Un ultim omagiu pentru artistul de muzică populară, Ion Drăgan. Oamenii sunt sfâșiați de durere. Ce se întâmplă la locuința lui

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies