De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

De ce sa alegi sirop de agave in loc de zahar? Iata ce beneficii uriase are!

Sa ai in dulaptul de la bucatarie un borcanel cu sirop de agave nu e un moft, ci o necesitate.

 

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.
Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic.
La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.
Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea.
Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.
Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.
Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.
Sursa: Andreearaicu.ro

Este indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic si o alternativa mult mai buna la orice tip de zahar, fie el si brun. Iar ce e minunat, e ca il poti folosi nu doar la ceai si cafea, ci si la orice desert.

Siropul de agave este un indulcitor natural – este alcatuit 90% din fructoza – si se obtine din sucului plantei de agave, originara din Mexic.

La culoare si consistenta seamana cu mierea, dar este mai dulce decat ea. Si decat zaharul, de 1.5 ori. O lingura de sirop de agave are 60 de calorii, putin mai mult decat una de zahar (40 de calorii); dar pentru ca este mai dulce ar trebui sa folosesti o cantitate mai mica.

Principalul sau beneficiu este ca are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul sau mierea. 


Siropul de agave are un indice glicemic de 27, comparativ cu zaharul – 92 – sau cu mierea, 83.

Poate fi folosit pe post de indulcitor in ceai, cafea, smoothie-uri. Se dizolva rapid si poate fi adaugat si in bauturile reci.

Zaharul din orice desert (chiar si din cele pe care le coci in cuptor) poate fi inlocuit cu agave.

Sursa: Andreearaicu.ro

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 3 iunie 2023. Află ce zodie trebuie să consolideze relațiile familiale

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai Stil! în data de 2 iunie 2023

S-AU ÎMPĂCAT sau nu? Ce se întâmplă în viața amoroasă a lui Cazacu. Chiar el a spus - ego.ro

Confesiunea pe care Andreea Antonescu i-a făcut-o fostului soț, când s-a cuplat cu Victor Vrînceanu - wowbiz.ro

Secretele din spatele relației dintre Kate Middleton și regina Camilla Parker Bowles - radioimpuls.ro

Constanția, acuzații serioase. Tânăra consideră că Maria a copiat lucrarea de licență - kanald2.ro

Bianca, dezamăgită de atitudinea lui Laurențiu! „Nu mă place și au fost niște jocuri!” Concurenta i-a adus reproșuri aprige lui Laurențiu, după ce a fost respinsă - kanald.ro

Mesaje de Moșii de vară 2023. ,,Lumina lumânării să facă lumină în rai pentru cei dragi! Dumnezeu să-i ierte! Somn de veci binecuvântat!'' - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 3 iunie 2023. O zodie este predispusă la accidentări
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri