De ce să alegi mocheta în amenajarea dormitorului tău?


De ce să alegi mocheta în amenajarea dormitorului tău?

Dacă te afli aici, cel mai probabil ești în plin proces de renovare a locuinței și ai ajuns la capitolul pardoseală


In articol:

Sau poate că amenajarea casei se află pe lista obiectivelor din viitorul apropiat și ai început să te documentezi cu privire la cele mai bune alegeri pentru tine și pentru nevoile tale. 

Fiind vorba de încăperea care ar trebui să asigure confortul mult visat, amenajarea dormitorului necesită, poate, și mai multă atenție. De regulă, cei mai mulți dintre noi oscilează între covor și mochetă, fiecare dintre acestea având propriile avantaje. 

Totuși, dacă nu ai mai avut mochetă până acum, cu siguranță îți dorești să știi dacă este aceasta o investiție ce merită făcută. Pe lângă rezistența îndelungată și pe lângă faptul că reprezintă o alegere inspirată și pentru locuințele unde există animăluțe de companie, mochetele de calitate au numeroase beneficii de care merită să ții cont.

Descoperă, așadar, principalele motive pentru care ai putea alege mocheta în amenajarea dormitorului tău:

Mocheta se întreține ușor 

După cum am spus, o mochetă de calitate superioară este o investiție pe termen lung. Totuși, pentru a te bucura de ea, este esențial să o întreții în mod corespunzător. Nu ai de ce să-ți faci griji: procesul de curățare și întreținere este cât se poate de simplu, deci nu nu durează o mică veșnicie și nici nu presupune prea multe „tehnici”.

Pentru început, asigură-te că aspiri mocheta cel puțin o dată pe săptămână, iar dacă ai animăluț de companie, chiar de patru ori pe săptămână. Astfel, nu doar că vei menține aspectul plăcut al mochetei, ci și vei face un bine sănătății tale și a oamenilor dragi- nu uita că particulele de praf acumulate în mochetă pot „activa” alergiil persoanelor predispuse la acestea.

Dacă te gândești că va trebui să apelezi la serviciile unei curățătorii profesionale frecvent, află că este suficient să duci la spălat mocheta din dormitor o dată pe an, fiind vorba de o cameră nu atât de

intens circulată. 

 

Mocheta sporește senzația de confort 

Moale și plăcută la atingere, mocheta îți creează o senzație de confort pe care suntem convinși că nu vei avea cum să nu o iubești mai ales în diminețile de toamnă sau de iarnă când, proaspăt trezită, te vei pregăti să te dai jos din pat, vei atinge cu picioarele desculțe podeaua și… inevitabil, vei zâmbi. Căldura mochetei îți va răsfața picioarele dis-de-dimineață, iar senzația va fi atât de plăcută, încât uneori vei uita să-ți mai iei papucii pufoși de lângă pat. 

Mocheta este un bun izolator împotriva frigului 

Trecând acum la lucruri mai practice, o altă calitate care recomandă mocheta se referă la faptul că asigură o izolare eficientă împotriva frigului. Ba mai mult decât atât, mocheta este, dintre toate tipurile de pardoseală, cel mai bun izolator termic, lucru care, pe lângă senzația de bine pe care ți-o oferă, presupune și o reducere importantă a costurilor de căldură. 

Totodată, mocheta este un bun izolator fonic 

Fiind confecționată din material textil, mocheta reduce semnificativ transmiterea zgomotelor- iar acest lucru nu se întâmplă doar în camera unde este montată (în cazul nostru, dormitorul), ci și în camerele alăturate. Practic, o mochetă de calitate, dedesubtul căreia este aplicat un strat-suport de calitate, „absoarbe” vibrațiile sonore, ceea ce te poate ajuta să obții confortul fonic mult dorit. 

Mocheta creează iluzia unui spațiu mai mare 

O mochetă deschisă la culoare, montată într-un dormitor cu dimensiuni reduse, reușește să creeze iluzia optică a unui spațiu mai mare, mai aerisit. Pentru a valorifica acest beneficiu al mochetei, îți recomandăm să optezi pentru un model cât mai simplu, minimalist și, așa cum am punctat, într-o culoare neutră deschisă (albul și bejul sunt cele mai sigure opțiuni). 

Așadar, dacă îți dorești o investiție pe termen lung, un produs nepretențios, care se întreține ușor și care îți asigură confort termic și confort fonic, nu ezita să integrezi o mochetă de calitate în amenajarea dormitorului tău. 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Zanni a criticat-o dur pe Elena Marin! "Elena, iar ai jucat-o la “fentă” şi ai călcat strâmb!

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

Două feluri de rețete de biscuiți de casă: crocanți sau pufoși

Horoscop zilnic luni, 8 martie 2021! Află ce zodie este invitată la o cină romantică de Ziua Femeii!

Horoscop 7 martie 2021! Află ce zodie începe o nouă relație de cuplu!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri