De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar. Descoperă secretul necunoscut până acum

De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar. Descoperă secretul necunoscut până acum
De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar. Descoperă secretul necunoscut până acum

Românii au diferite metode personale de a găti la grătar. Unii aleg să pună lemnele după cărbuni, în timp ce alții fac exact opusul.

Însă acum, experții în grătare dezvăluie motivul pentru care trebuie să adaugi sare peste cărbuni atunci când gătești, dezvăluind astfel un secret necunoscut până acum.

Citește și: Cum trebuie spălat costumul de baie pentru a arăta ca nou. Multe gospodine fac o mare greșeală

De ce trebuie să pui sare peste cărbuni atunci când faci grătar

Un grătar perfect ascunde câteva secrete esențiale, de la pregătirea cărnii până la gestionarea focului în sine. În ceea ce privește focul, este crucial să menținem o temperatură constantă pentru a obține o gătire perfectă a cărnii. Există câteva trucuri care pot fi folosite în acest sens.

Nu contează ce pregătești la grătar

Indiferent de tipul de carne pe care o așezi pe grătar, fie că este vorba de carne de pui, de porc, mici, cârnați sau pește, există câteva aspecte importante de luat în considerare.

Dacă focul este prea intens, există riscul de a obține o friptură arsă și uscată la exterior și insuficient gătită la interior.

În timpul gătitului cărnii pe grătar, este posibil ca grăsimea să se scurgă și să provoace aprinderea cărbunilor. Mulți oameni recurg la apă, bere sau vin pentru a stinge focul, dar experții în grătare au o altă metodă cu totul și cu totul diferită.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.
De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.[Sursa foto: freepik]

Ce rol are sarea pusă pe cărbuni

Efectul minunat al sării asupra cărbunilor încinși nu poate fi trecut cu vederea. Atunci când este adăugată peste cărbuni, sarea nu numai că previne aprinderea grăsimii scurse de pe carne, dar ajută și la menținerea unei temperaturi constante a cărbunilor.

Acest aspect este deosebit de important pentru a găti carnea în mod corespunzător, experții afirmând că fluctuațiile mari de temperatură nu sunt benefice.

Câtă sare se presară pe cărbuni

Un secret esențial pentru un grătar perfect constă în presarea unei cantități de 1-2 mâini de sare grunjoasă peste cărbunii încinși, chiar înainte de a așeza carnea pe grătar.

Sarea va juca un rol dublu, va absorbi și menține căldura constantă în timpul gătirii, dar va crea și un strat protector între cărbuni și carne, evitând arderea acesteia.

De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.
De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies