Românii au diferite metode personale de a găti la grătar. Unii aleg să pună lemnele după cărbuni, în timp ce alții fac exact opusul.
Însă acum, experții în grătare dezvăluie motivul pentru care trebuie să adaugi sare peste cărbuni atunci când gătești, dezvăluind astfel un secret necunoscut până acum.
Citește și: Cum trebuie spălat costumul de baie pentru a arăta ca nou. Multe gospodine fac o mare greșeală
De ce trebuie să pui sare peste cărbuni atunci când faci grătar
Un grătar perfect ascunde câteva secrete esențiale, de la pregătirea cărnii până la gestionarea focului în sine. În ceea ce privește focul, este crucial să menținem o temperatură constantă pentru a obține o gătire perfectă a cărnii.
Nu contează ce pregătești la grătar
Indiferent de tipul de carne pe care o așezi pe grătar, fie că este vorba de carne de pui, de porc, mici, cârnați sau pește, există câteva aspecte importante de luat în considerare. Dacă focul este prea intens, există riscul de a obține o friptură arsă și uscată la exterior și insuficient gătită la interior.
În timpul gătitului cărnii pe grătar, este posibil ca grăsimea să se scurgă și să provoace aprinderea cărbunilor. Mulți oameni recurg la apă, bere sau vin pentru a stinge focul, dar experții în grătare au o altă metodă cu totul și cu totul diferită.
De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.
Ce rol are sarea pusă pe cărbuni
Efectul minunat al sării asupra cărbunilor încinși nu poate fi trecut cu vederea. Atunci când este adăugată peste cărbuni, sarea nu numai că previne aprinderea grăsimii scurse de pe carne, dar ajută și la menținerea unei temperaturi constante a cărbunilor.
Acest aspect este deosebit de important pentru a găti carnea în mod corespunzător, experții afirmând că fluctuațiile mari de temperatură nu sunt benefice.
Câtă sare se presară pe cărbuni
Un secret esențial pentru un grătar perfect constă în presarea unei cantități de 1-2 mâini de sare grunjoasă peste cărbunii încinși, chiar înainte de a așeza carnea pe grătar.
Sarea va juca un rol dublu, va absorbi și menține căldura constantă în timpul gătirii, dar va crea și un strat protector între cărbuni și carne, evitând arderea acesteia.
De ce să adaugi sare peste cărbuni când gătești la grătar.
Citește și: Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea