De ce România nu va participa la Eurovision 2024. Cea de-a X-a ediție a concursului începe pe 7 mai

De ce România nu va participa la Eurovision 2024. Cea de-a X-a ediție a concursului începe pe 7 mai

De ce România nu va participa la Eurovision 2024

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre Eurovision 2024!

Eurovision este un concurs muzical care are loc în fiecare an și care implică numeroase țări membre ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune (EBU). Astfel, fiecare țară care participă înscrie o melodie ce va fi cântată în direct la televiziune și radio.

După fiecare interpretare, țările își exprimă preferințele prin vot, stabilind care este piesa câștigătoare. Eurovision a devenit unul dintre cele mai vechi programe de televiziune din lume.

Află din rândurile următoare de ce țara noastră nu va participa la Eurovision 2024!

România nu va participa la Eurovision 2024

De ce România nu va participa la Eurovision 2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Superstarul italian, Umberto Tozzi, include România în ultima serie de concerte care încheie o carieră de peste 50 de ani

Din păcate, decizia de a nu trimite reprezentanți din România la concursul Eurovision 2024 a fost luată de Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) pe data de 25 ianuarie.

Mai exact, hotărârea a fost adoptată cu 5 voturi "pentru", 4 "abțineri" și 4 "împotrivă". Ulterior, SRTv a comunicat acest lucru printr-un comunicat de presă, menționând că motivul principal pentru această decizie sunt constrângerile financiare.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Constrângerile financiare şi dorința de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediția din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)”,

s-a declarat în comunicatul de presă.

De ce România nu va participa la Eurovision 2024[Sursa foto: freepik]

De asemenea, Televiziunea Română a declarat că, „pe lângă producțiile consacrate”, în acest an sunt alocate fonduri pentru alte proiecte.

„Transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiții în sistemul de producție al știrilor, continuarea investițiilor în noul sediu și alte proiecte de modernizare îndelung amânate”, s-a

mai precizat.

Unde se ține Eurovision 2024

De ce România nu va participa la Eurovision 2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine este Andrei Ursu (WRS). "Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști!"

Citește și: Dana Roba, cutremurată la priveghiul Ancăi Molnar. Ce mesaj emoționant a transmis make-up artista pentru familia Ancăi- kanald.ro

Citește și: Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu- stirilekanald.ro

Anul acesta, concursul Eurovision se va desfășura în orașul Malmö din Suedia, ca urmare a faptului că Loreen, reprezentanta Suediei, a ieșit câștigătoare la Eurovision 2023. Mai mult decât atât, va fi pentru a șaptea oară când această țară organizează evenimentul, după ce a mai găzduit edițiile din 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 și 2016.

Chiar după ce Suedia a câștigat competiția în 2023, primele orașe care au manifestat dorința de a organiza evenimentul din 2024 au fost Stockholm, Gothenburg și Malmö.

Acestea sunt cele mai mari trei orașe din Suedia și au avut anterior rolul de gazde pentru concurs. Cu toate astea, locația aleasă pentru concurs este Arena Malmö, o sală multifuncțională cu o capacitate de 15.500 de persoane. De asemenea, această arenă a fost, de asemenea, gazda ediției din 2013 a concursului. 

Principalele reguli de participare la Eurovision

De ce România nu va participa la Eurovision 2024[Sursa foto: freepik]

Eurovision are mai multe reguli de participare, care s-au tot schimbat de-a lungul anilor. Așadar, printre cele mai cunoscute sunt:

  • Melodia nu trebuie să depășească durata de 3 minute. De altfel, la primul concurs din 1956, a fost o limită de timp recomandată de 3,5 minute pe cântec.  În anul 1957, un cântec italian a avut o durată de 5 minute și 9 secunde iar acest lucru a dus la impunerea limitei de 3 minute. 
  • Vocile trebuie să fie interpretate live. Mai mult decât atât, la Eurovision nu pot concura mai mult de 6 persoane.
  • Cântecul nu trebuie să fi fost lansat public înainte de 1 septembrie și, de asemenea, nu ar trebui să fi fost interpretat în public sau publicat oficial în vreun mediu, inclusiv, dar fără a se limita la, radio, TV și Internet.
  • Melodia aleasă nu poate fi un cover sau să conțină mostre din opere ale altor artiști.
  • Piesa trebuie să fie originală atât în ceea ce privește compoziția, cât și instrumentația muzicală.
  • Cântărețul sau cântăreții trebuie să aibă cel puțin 18 ani.
  • Compozitorii și autorii pot înscrie doar o singură melodie la concurs.

De ce România nu va participa la Eurovision 2024[Sursa foto: freepik]Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Cine este Andrei Ursu (WRS). "Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști!"

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies