De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt

Află din rândurile următoare care sunt greșelile pe care le faci atunci când pui haine la spălat.

Procesul de spălare al hainelor poate părea unul extrem de ușor în zilele noastre, deoarece avem la îndemână tot ceea ce avem nevoie pentru a ne ușura munca. Astfel, gospodinelor le mai rămâne de făcut doar să sorteze hainele, să le pună în mașina de spălat, să adauge detergentul și balsamul de rufe, iar apoi să se seteze programul dorit. Ulterior, mașina de spălat face toate treaba, iar hainele vor ieși curate și parfumate.

Cu toate acestea, deși procesul de spălare al hainelor poate părea unul simplu, există și anumite greșeli care afectează calitatea acestuia. Mai exact, uneori se întâmplă ca atunci când scoatem hainele din mașina de spălat să observăm că au anumite pete după spălare. Descoperă din rândurile următoare de ce rămân pete pe haine după spălare și ce trebuie să faci ca să scoți petele de pe haine.

 

De ce rămân pete pe haine după spălare

Citește și: Cum să îndepărtezi petele de machiaj de pe haine. Trucul care nu îți va deteriora îmbrăcămintea

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să scoți mucegaiul de pe haine

Există mai multe cauze care pot duce la petele rămase pe haine după spălare.

Iată care sunt acestea:

Prea mult detergent

Utilizarea unei cantități prea mari de detergent poate duce la acumularea acestuia pe haine, formând pete. Astfel, este important să respecți cantitatea de detergent recomandată și inscripționată pe ambalajul acestuia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Detergent slab calitativ sau nepotrivit

Alegerea detergentului este foarte importantă atunci când vorbim despre calitatea spălării hainelor. Astfel, un detergent slab calitativ sau nepotrivit pentru tipul de apă, fie că vorbim despre apă dură sau moale, poate duce la apariția unor reziduuri pe haine.

În acest caz, este important să alegi detergentul potrivit pentru tipul tău de apă. De asemenea, un sfat util este să folosiți detergentul lichid.

Acesta este o opțiune mai bună pentru unele tipuri de pete și pentru a preveni reziduurile.

Supraîncărcarea mașinii de spălat

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este cantitatea de haine pe care o punem în mașina de spălat. Dacă mașina de spălat este prea plină, hainele nu se spală și nu se clătesc corespunzător, ceea ce poate duce la apariția petelor sau păstrarea petelor existente în urma spălării.

În acest caz, este important să respecți gramajul indicat pe mașina de spălat și să lași puțin spațiu liber, astfel încât hainele să se poată mișca în voie.

Folosirea incorectă a balsamului de rufe

Balsamul de rufe aplicat direct pe haine poate cauza pete. De aceea, este important ca acesta să fie pus în compartimentul special din mașina de spălat.

Setarea temperaturii nepotrivite

Unele pete necesită o anumită temperatură pentru a fi eliminate eficient. Spălarea la o temperatură prea scăzută poate să nu fie suficient de eficientă, iar astfel acestea persistă chiar și după spălare. În acest caz, este important să verifici eticheta hainelor și tipul de apă, setând astfel o temperatură potrivită.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Folosirea unui ciclu de spălare neadecvat

Atunci când pui hainele la spălat, trebuie să selectezi ciclul de spălare dorit. Fiecare ciclu de spălare este conceput pentru anumite tipuri de țesături și niveluri de murdărie. În cazul în care utilizezi un ciclu necorespunzător, există posibilitatea să te trezești cu pete pe haine. Astfel, este important să selectezi ciclul de spălare potrivit pentru fiecare încărcătură de rufe în funcție de materialul și gradul de murdărie.

Cum scoți petele de pe haine

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre scoaterea petelor de pe haine, acest lucru poate varia în funcție de tipul petei și de materialul hainei.

Pe piață există produse speciale pentru scoaterea petelor. Cu toate acestea, poți să faci și o soluție naturală în casă, care te va ajuta să le dai de cap petelor dificile.

Ingrediente:

Pentru a prepara această soluție, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • o parte peroxid de hidrogen (3%)
  • o parte detergent lichid pentru vase
  • o parte bicarbonat de sodiu.

Instrucțiuni de folosire:

Amestecă cele trei ingrediente menționate mai sus într-un recipient. Apoi, aplică soluția obținută direct pe pată. Poți freca ușor, pentru ca soluția să intre în țesătură. Lasă soluția să acționeze timp de 10-15 minute, iar apoi spală haina conform instrucțiunilor de pe etichetă, la cea mai înaltă temperatură permisă pentru acel material.Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să elimini complet petele de ulei de pe haine. Trucul de curățenie care va avea rezultate garantate

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies