De ce oxidează fondul de ten. Motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei

De ce oxidează fondul de ten. Motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei
De ce oxidează fondul de ten. Motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei

Iată de ce oxidează fondul de ten și motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei.

Alegerea potrivită a fondului de ten poate fi o adevărată problemă pentru doamnele și domnișoarele care iubesc să se machieze zilnic, iar în funcție de preferințe și de necesitățile acestora, chiar și fondul de ten trebuie ales cu mare grijă, atunci când vrem să părem cât mai naturale sau avem mai multe imperfecțiuni pe care trebuie să le ascundem. Chiar dacă acesta tinde să se așeze perfect pe tenul nostru,  iar nuanța pare că se potrivește de minune, cu siguranță cel puțin odată în viață te-ai confruntat cu oxidarea fondului de ten, iar după câteva ore ai observat că nuanța pielii

tale merge, mai degrabă, spre portocaliu, astfel că nu știi exact care este motivul și ce anume ai făcut greșit.

De ce oxidează fondul de ten, de fapt

Citește și: De ce se strânge fondul de ten pe față. Cum se aplică corect și ce trebuie să folosești înainte

De ce oxidează fondul de ten.
De ce oxidează fondul de ten.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să obții machiajul lui Meghan Markle. Cât costă rujul ei preferat și care sunt trucurile de frumusețe

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Te întrebi de ce anume oxidează, mai exact, fondul de ten pe tenul nostru. Oxidarea machiajului se referă la schimbările de culoare din machiajul  machiajul tău după ce intră în contact cu aerul și cu pielea. Dacă te întrebi motivul pentru care se ajunge la asta, reacția chimică se produce adesea la fondurile de ten, pudrele sau alte produse de machiaj care conțin pigmenți, iar în contact cu aerul, ajung să-și schimbe culoarea.

Procesul de oxidare este o reacție ce apare atunci când uleiurile naturale ale pielii intră în contact cu pigmentul din fondul de ten. Doamnele și domnișoarele care au tenul gras, fiind secretat mai mult sebum, riscă să se confrunte mai des cu această problemă de transformare a nuanțeor fondului de ten pe parcursul zilei, mai ales după ce orele trec și pielea produce din ce în ce mai mult sebum.
Nu doar tipul de ten gras este predispus la această schimbare, ci și uleiurile din fondul de ten contribuie la oxidare, astfel că ar trebui să fiți mult mai atente în momentul în care alegeți fondul de ten potrivit pentru voi. Pentru a scăpa de această problemă, soluția este relativ simplă atunci când mergeți spre rafturile cu fonduri de ten din magazine. Uitați-vă la lista de ingrediente și optați pentru fondurile de ten care au în compoziție mai multă apă decât ulei.
Există și alte metode care țin de tine și care te pot ajuta să eviți această problemă. Încearcă să schimb bază de machiaj, deoarece o cremă foarte hidratantă și grasă va favoriza, de asemenea, oxidarea machiajului pe fața ta, așa că poți opta pentru un primer de machiaj pe bază de apă. Folosește un aplicator atunci când întinzi fondul de ten pe față, deoarece și uleiurile de pe mâini pot provoca reacții cu fondul de ten când acesta ajunge pe față.
Pielea grasă tinde să ducă mai mult spre oxidare a fondului de ten, așa că încearcă să păstrezi pielea mată pe tot parcursul zilei prin diferite strategii, cum ar fi șervețele absorbante pentru tenul gras sau o pudră care să fixeze machiajul foarte bine.

Cum alegi cel mai bun fond de ten pentru ten uscat

De ce oxidează fondul de ten[Sursa foto: freepik]

Căutarea fondului de ten potrivit pentru tenul uscat poate fi o provocare, deoarece este esențial să găsiți un produs care să oferă hidratare maximă.

Acest lucru este eficient în momentul în care vă alegeți fondul de ten, astfel că cel pe bază de apă oferă și hidratarea intensă de care aveți nevoie să prevină descuamarea sau aspectul tern al pielii. În momentul în care căutați un fond de ten, alegeți unul cu formula bogată de uleiuri hidratante și optați pentru acoperire naturală și uniformă pentru a evita aspectul încărcat atunci când tenul tinde să se descoameze. Neapărat să aveți în vedere un produs cu SPF integrat, deoarece protecție solară este esențială pentru prevenirea și uscare excesivă a pielii.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Cum trebuie să fie un fond de ten pentru ten mixt

De ce oxidează fondul de ten[Sursa foto: freepik]

Momentul în care doriți un fond de ten pentru tenul mixt, trebuie să știi că acest tip de ten este cel mai întâlnit, iar pentru acoperirea perfectă este bine să te orientez către un fond de ten lichid, pe bază de uleiuri, astfel tenul nu va fi încărcat. Dacă îți place să ai grijă de fața ta, poți să folosești chiar două fonduri de ten diferite, pentru zona T, potrivită tenului gras, iar pentru restul feței unul potrivit tenului normal. Dacă aplici pudră, vei observa că acesta nu tinde să se transforme în mască. Iată doar câteva sfaturi esențiale, potrivite pentru alegerea fondului de ten  atunci când te confrunți cu oxidarea lui. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

De ce oxidează fondul de ten.
De ce oxidează fondul de ten.[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cum să-ți conturezi fața. 5 moduri și sfaturi simple

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies