De ce se strânge fondul de ten pe față. Cum se aplică corect și ce trebuie să folosești înainte

De ce se strânge fondul de ten pe față. Cum se aplică corect și ce trebuie să folosești înainte
De ce se strânge fondul de ten pe față. Cum se aplică corect și ce trebuie să folosești înainte

Află din rândurile următoare de ce se strânge fondul de ten pe față și ce trebuie să faci pentru a arăta impecabil.

Machiajul face parte din farmecul unei femei, deoarece ne ajută să ne punem în evidență frumusețea. Chiar dacă rujul sau machiajul ochilor pot să ne ofere un aer sexy, modul în care arată tenul este cel mai important. Cu toate acestea, uneori fondul de ten oferă un aspect inestetic pielii, deoarece se strânge pe față. Descoperă în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a nu te confrunta cu această problemă, dar și modalitatea prin care se aplică corect.

 

De ce se strânge fondul de ten pe față

Citește și: Când devin genele false un pericol pentru ochi

greseli de evitat in aplicarea fondului de ten
Greșeli de evitat în aplicarea fondului de ten 

Citește și: Cum să îndepărtezi corect creionul de ochi rezistent la apă

Un machiaj poate arăta inestetic din mai multe puncte de vedere. În primul rând, dacă fondul de ten arată ca și cum s-ar strânge pe față, este posibil ca tenul tău să nu fi fost hidratat corespunzător înainte.

Așadar, asigură-te că înainte de aplicarea produsului de machiaj, folosești o cremă de hidratare și chiar un primer. De asemenea, un alt factor poate fi acela ca fondul de ten pe care îl folosești nu are textura potrivită tipului tău de ten. Spre exemplu, dacă ai fața uscată și folosești un fond de ten mat, acesta nu va face decât să îți usuce și mai tare pielea, oferindu-ți un aspect inestetic.
Un alt motiv pentru care fondul de ten ți se strânge pe față este acela că nu folosești produse de fixare a machiajului. Indiferent de tipul pielii, este esențial să folosești o pudră pentru fixare, pentru ca aspectul pielii tale să fie unul uniform și machiajul să rexiste cât mai mult. De asemenea, spray-urile de fixare a machiajului sunt extrem de utile, pentru a scăpa de această problemă. Fondul de ten va avea un aspect neplăcut și dacă aplici prea mult produs, din dorința de a arăta mai bine.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ce cremă să folosești înaintea fondului de ten, în funcție de tipul pielii

Hidratarea este esențială înainte de a începe machiajul. În funcție de tipul pielii, este important să folosești o cremă potrivită, pentru a nu te confrunta cu uscarea tenului.

În cazul în care ai tenul gras, folosește o cremă ce îți reglează secreția se sebum. Dacă pielea ta este uscată sau normală, este recomandat să folosești o cremă cât mai hidratantă, pe bază de acid hialuronic. Un alt produs excelent de machiaj care te va ajuta să ai un ten de porțelan este primer-ul. Acesta se alege tot în funcție de tipul tenului și nevoile fiecărei persoane.

Cum aplici fondul de ten: cu buretele sau cu degetele?

aplicarea fondului de ten
Aplicarea fondului de ten[Sursa foto: freepik]

Dacă ne dorim un machiaj care să arate precum cel al vedetelor de la Hollywood, este important de știut că nu doar produsele de machiaj au un rol esențial, ci și accesoriile pe care le folosim și modul în care aplicăm produsele pe față. În cazul fondului de ten, există câteva moduri prin care îl putem aplica: cu o pensulă specială, cu burețel sau cu degetele.

Pentru multe doamne este mult mai rapid și ușor să aplice fondul de ten cu degetele, însă nu toate produsele se potrivesc cu acest tip de aplicare. Putem să folosim degetele atunci când urmează să folosim un BB Cream sau un fond de ten mai fluid. Un alt avantaj al acestei proceduri este acela că este mult mai igienic, deoarece în pensulă sau burete se pot acumula praf și bacterii. Dacă ne dorim să avem un ten uniform, iar fondul de ten nu este atât de fluid, vom folosi burețelul. Cu toate acestea, este esențial să speli burețelul după fiecare utilizare și să îl schimbi o dată la ceva timp.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Trucuri care să te ajute să arăți elegantă cu un buget redus

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies