Află din rândurile următoare de ce nu este bina să usuci vasele cu prosoape de bucătărie.
Spălatul vaselor face parte din activitățile zilnice dintr-o gospodărie, fiind una dintre activitățile care le solicită gospodinelor timp zilnic. Astfel, unele dintre ele, pentru a grăbi procesul de uscare a acestora și pentru a elibera cât mai repede bucătăria și în principiu uscătorul de vase, apelează la diferite trucuri prin care pot usca mai repede vesela. Multe dintre ele folosesc cârpe de bucătărie pentru a șterge vasele după ce le spală. Această tehnică este adesea folosită de către gospodine, însă puține știu că ascunde adevărate probleme pentru sănătate.
Descoperă din rândurile următoare care sunt riscurile la care te expui pe tine și pe familia ta dacă apelezi la această practică foarte utilizată în bucătărie, pentru a grăbi procesul de uscare.
Prosoapele de bucătărie acumulează o cantitate mare de bacterii și germeni
Citește și: De ce este recomandat să adăugați sare pe buretele de vase. Trucul ingenios de care nu multe gospodine știu
Atunci când folosim cârpele de bucătărie ne expunem de fapt la un mediu plin de bacterii și germeni.
Acestea acumulează o cantitate generoasă de agenți patogeni, care se află pe suprafața lor. Astfel, pe lângă faptul că vor căpăta un miros neplăcut, cârpele de bucătărie vor lăsa aceste bacterii și germeni pe toate suprafețele pe care le ating, inclusiv pe vase.Una dintre cele mai periculoase bacterii care se pot afla pe prosoapele de bucătărie este E. coli. Specialiștii în domeniu au dovedit faptul că această bacterie este prezentă pe o treime din cârpele de bucătărie și poate acumula de până la șase ori mai multe bacterii decât un mâner de toaletă.
Citește și: Cunoscutul cântăreț, Chris Rea, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro
Cum trebuie să usuce gospodinele vasele
Mașina de spălat vase este o alternativă foarte utilă în bucătărie, atunci când vine vorba de procesul de spălare și uscare al vaselor. Cu toate acestea, dacă nu dispuneți de un astfel de instrument, puteți să folosiți alte metode mai igienice pentru a usca vasele, precum să le lăsați să se usuce natural pe o scurgere. Aceasta trebuie dezinfectată și curățată periodic pentru a crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și chiar a mucegaiului.
Un alt lucru foarte important de care trebuie să țineți cont este timpul pe care vasele îl petrec pe suportul pentru uscare. Acesta nu trebuie să depășească 24 de ore, deoarece facilitează apariția bacteriilor. Totodată, nu trebuie puse unele peste altele, pentru că nu se vor usca așa cum trebuie.