De ce nu este bine să te speli cu gel de duș pe cap. Care este diferența dintre șampon și gel de duș


Cu toate că șamponarea părului nu pare o mare filosofie, aceasta trebuie făcută corect. Specialiștii explică ce se va întâmpla dacă ne vom spăla pe cap cu gel de duș în loc de șampon.


In articol:

De ce nu este bine să te speli cu gel de duș pe cap

Gelul de duș se compară deseori cu un demachiant lichid pentru corp. El folosește detergenți, sau uleiuri pentru a îndepărta particulele nedorite ce se depun pe piele. Echilibrul PH-ului gelului de duș este mai scăzut decât cel al săpunului de mâini al detergentului de vase, iar din acest motiv pilea nu se va usca și se va curăța foarte bine.

Citeste si: De ce să nu-l ameninți cu divorțul când vă certați

Gelurile de duș sunt alcătuite din apă, dar conțin și agenți tensioactivi. Ei sunt compuși care ajută la procesul de curățare prin descompunerea murdăriei și grăsimii de pe piele.

De ce nu trebuie sa te speli cu gel de dus pe cap

De ce nu trebuie sa te speli cu gel de dus pe cap

[Sursa foto: PixaBay]

Care este diferența dintre gel de duș și șampon

Șamponul este făcut pentru spălarea părului, iar gelul de duș pentru eliminarea murdăriei de pe corp. Chiar dacă amândouă sunt făcute pentru curățare, proprietățile și specificațiile sunt complet diferite.


Șamponul are agenți tensioactivi care ajută la descompunerea uleiurilor și murdăriei din păr, dar agenții șamponului sunt mai puțini decât cei ai gelului de duș. Acest lucru este foarte important pentru ca șamponul să nu elimine uleiurile naturale care se depun pe păr, deoarece ar deveni foarte uscat. Pe lângă aceste lucruri, șamponul conține molecule de hidratare, care se agață de păr, deoarece sunt încărcate. Se creează pentru foliculi și pentru menținerea lor într-un mod sănătos.

Gelul de duș nu are aceleași ingrediente ca și șamponul, dar conține ingrediente pentru piele. Unele au mărgele de exfoliere și va oferi o strălucire pielii, altele conțin mentol, iar tot corpul va simți un val de răcoare și un plus de hidratare pentru cei care au pielea uscată foarte des.

Proprietățile gelului de duș sunt foarte bune pentru corp, dar nu au același efect și asupra părului și ar putea fi dăunătoare.

Citeste si: Cât timp se fierbe orezul cu lapte

De ce nu trebuie sa te speli cu gel de dus pe cap

De ce nu trebuie sa te speli cu gel de dus pe cap

[Sursa foto: PixaBay]

Cât de des trebuie spălat părul

Specialiștii sunt de părere că părul nu trebuie spălat în fiecare zi, deoarece această șamponare poate face părul să devină uscat, fragil și deteriorat. Lucru datorat ingredientelor pe care șampoanele le conțin, cele care creează spuma, culoarea sau mirosul.

Citeste si: La ce detalii trebuie să fii atentă atunci când cumperi blugi

 


Abonează-te pe

Citește și:

Șamponul nuanțator. Cum se folosește corect în funcție de culoarea aleasă

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cum să ai părul frumos și sănătos în timpul verii

De ce se electrizează părul

3 ținute de vară pentru birou. Îndrăznește și pentru ținute colorate și extravagante

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce s-a întâmplat cu Vlăduța Lupău după ce a născut! Vedeta are probleme de sănătate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri