De ce ni se infunda nasul cand plangem


Intotdeauna când plangi iti curge si nasul. Acest lucru se intampla deoarece lacrimile se scurg si in nas prin pasaje sau canale nazolacrimale.

Nu este vorba despre o reactie alergica ci doar de lacrimile care se scurg pe obraji dar si in nas.

In cazuri rare, la unii copii se poate intampla ca aceste canale lacrimale sa fie blocate sau subdezvoltate şi de aceea se spune ca este cazul unor probleme anormale de structura a fetei şi a craniului. In general o infectie poate produce blocarea canalelor nazolacrimale şi in acelaşi timp apare si inflamatia sau edemul. In cazuri patologice poate sa apara şi complicatii datorita unor tumori sau chisturi formate in aceste zone.

Principalele simptome care apar datorita blocarii canalelor lacrimale sunt durerea, vederea incetoşata, umezirea ochilor, lacrimarea excesiva, formarea mucusului, umflarea coltului interior al ochiului, producerea unor infectii şi inflamatii repetate. Pentru tratamentul infectiei se folosesc medicamente antibiotice sub forma de picaturi pentru ochi. Infectia se poate depista prin aparitia secretiei ca un mucus de culoare albicioasa-galbuie la ochi.

Pasajul nazolacrimal permite trecerea lichidului lacrimal din coltul interior al ochiului in nas, unde o parte se pierde pentru ca se evapora, iar restul umezeşte mucoasa nazala mai mult sau mai putin in functie de cantitatea acestuia. Daca este in exces apare senzatia de curgere a nasului. Lacrimile ajuta la lubrefierea globului ocular dar şi la curatarea ochiului, dar dupa ce au loc aceste procese ele se scurg prin punctele lacrimale de la nivelul coltului pleoapelor.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Ordonanța Militară 4. Ai voie să îți duci soțul sau soția cu mașina la muncă? Răspunsul Poliției Române

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri