De ce este indicat sa pui drojdie de bere la varza murata


Acesta este secretul verzei murate. Inlocuieste sarea cu drojdie de bere. Iata ce trebuie sa faci.

- Se curata varza alba si se taie marunt. O treime din cantitatea totala de varza se pune intr-o oala de pamant si se preseaza bine.

- La 5 kg de varza, se adauga 20 de grame de drojdie de bere. Aceasta se pune intr-un tifon curat si se aseaza peste varza. Pe deasupra se adauga restul de varza.

- Apoi se toarna apa fiarta si racita (atat cat sa acopere stratul superior de varza).

- Pentru aroma, in apa fiarta se adauga cimbru pisat si cernut ca si marar spalat, ales si taiat. Deasupra se pune o scandurica curata si o piatra bine spalata. Totul se acopera cu tifon foarte curat.

- Cand incep sa apara basicute in zeama, atunci se arunca lichidul si se pune alta apa fiarta.

Astfel se procedeaza zilnic, pana cand lichidul ramane limpede.

La fiecare schimbare a lichidului, nu trebuie sa uitati sa spalati scandurica si piatra, pentru a mentine conditiile optime de fermentare.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Vedetele Kanal D au dat startul Sărbătorilor de iarnă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri