De ce este indicat sa pui drojdie de bere la varza murata


De ce este indicat sa pui drojdie de bere la varza murata

Acesta este secretul verzei murate. Inlocuieste sarea cu drojdie de bere. Iata ce trebuie sa faci.

- Se curata varza alba si se taie marunt. O treime din cantitatea totala de varza se pune intr-o oala de pamant si se preseaza bine.

- La 5 kg de varza, se adauga 20 de grame de drojdie de bere. Aceasta se pune intr-un tifon curat si se aseaza peste varza. Pe deasupra se adauga restul de varza.

- Apoi se toarna apa fiarta si racita (atat cat sa acopere stratul superior de varza).

- Pentru aroma, in apa fiarta se adauga cimbru pisat si cernut ca si marar spalat, ales si taiat. Deasupra se pune o scandurica curata si o piatra bine spalata. Totul se acopera cu tifon foarte curat.

- Cand incep sa apara basicute in zeama, atunci se arunca lichidul si se pune alta apa fiarta.

Astfel se procedeaza zilnic, pana cand lichidul ramane limpede.



La fiecare schimbare a lichidului, nu trebuie sa uitati sa spalati scandurica si piatra, pentru a mentine conditiile optime de fermentare.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă APIO

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

Ce zodie ești dacă te-ai născut în luna OCTOMBRIE

Ce nu se poate mânca cu mâna

Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri