De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi. Explorează tipurile și alternativele unui somn liniștit

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi. Explorează tipurile și alternativele unui somn liniștit
De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre masca de dormit pentru ochi!

Masca de dormit pentru ochi este cea mai ușoară și eficientă metodă pentru un somn odihnitor și liniștit. Află din rândurile următoare care sunt beneficiile măștilor de ochi pentru somn!

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi

Protejează tenul în timpul somnului

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi[Sursa foto: freepik]

Masca de dormit pentru ochi poate fi folosită ca un strat protector împotriva deteriorării pielii din cauza frecării acesteia de cearșaf, perne sau pături.

De asemenea, poate exista pliere fizică a pielii, ceea ce contribuie la apariția ridurilor deoarece pielea din jurul ochilor este foarte delicată.

Citește și: Care sunt beneficiile uleiului de caise pentru piele. 4 moduri ușoare de folosire

Reduce anxietatea sau tensiunea

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi[Sursa foto: freepik]

Persoanele care se confruntă cu dureri de cap sau migrene pot lua în considerare achiziționarea unei măști de dormit pentru ochi, deoarece unele dintre ele ajută la ameliorarea simptomelor.

Măștile respective aplică o ușoară presiune pe față, fiind utilă tensiunea din jurul ochilor, precum și pentru durerile de cap sau migrenele din timpul nopții.

Îmbunătățește somnul în timpul unei deplasări

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este bine cunoscut faptul că somnul neîntrerupt este greu de obținut în mișcare.

Astfel, măștile pentru ochi pot oferi un sentiment de normalitate și un somn mai profund în călătorii cu avionul și nu numai. Aceste călătorii deseori implică schimbări bruște de fus orar și mediile de somn neregulate, ceea ce poate afecta negativ calitatea somnului. Prin blocarea luminii și a stimulilor vizuali, măștile pentru ochi pot ajuta la inducerea unui mediu mai întunecat și mai liniștit, care este propice pentru un somn odihnitor chiar și în condițiile unei călătorii agitate.
 

Citește și: Practică aceste 10 obiceiuri înainte de a adormi și vezi schimbări dramatice în frumusețea ta

Ajută la reducerea umflăturilor

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi[Sursa foto: freepik]

De asemenea, măștile pentru ochi cu greutate aplică presiune fizică asupra pielii de sub ochi și elimină excesul de lichid care contribuie la umflături. Astfel, acestea ajută la minimizarea cearcănelor întunecate, atâta timp cât sunt rezultatul umflăturilor.

Mai mult decât atât, măștile de dormit pentru ochi răcoritoare pot ajuta la reducerea umflăturilor prin constricția vaselor de sânge.

Potrivit unui studiu din 2010, pacienții dintr-o unitate de terapie intensivă care erau în mod regulat distrași de lumină și zgomot au putut petrece mai mult timp în somnul REM purtând o mască de somn.

Care sunt tipurile de măști de dormit pentru ochi

Din fericire, există multe variante de măști de somn, printre care se numără măștile de pânză, cu gel, măștile grele, măștile căptușite și măștile încălzite. Măștile pentru ochi sunt din diverse materiale, iar printre cele mai folosite sunt cele din pânză, mătase, cașmir, bumbac, catifea și chiar fleece. În funcție de țesătura aleasă, ele pot avea multe beneficii. Spre exemplu, măștile din mătase sunt excelente dacă ai pielea sensibilă.

Mască pentru ochi sunt ideale pentru somn deoarece pentru a adormi, temperatura corpului tău trebuie să scadă. Așadar, dacă oamenii își achiționează o mască pentru ochi răcoritoare, pot accelera acest proces, atâta timp cât nu este extrem de rece.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Mască pentru ochi grea este benefică pentru a ajuta oamenii să se simtă calmi și relaxați. De asemenea, aceste măști au, în general, mici bile în interior care oferă o greutate suplimentară pentru a crea o senzație grea.

De ce este bine să porți mască de dormit pentru ochi[Sursa foto: freepik]

Mască pentru ochi căptușită este confortabilă de purtat și mai puțin restrictivă. De asemenea, tind să se potrivească mai bine conturului feței tale. Acestea sunt capabile să blocheze complet lumina.

Măști de somn încălzite sunt relaxante, în același mod în care o compresă încălzită poate fi liniștitoare pentru oameni, fiind benefică și pentru ochii uscați deoarece stimulează glandele de ulei care produc lacrimi și ajută, de asemenea, la păstrarea umidității în ochi, îmbunătățind hidratarea ochilor.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cele 17 secrete de frumusețe ale lui Marilyn Monroe

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies