De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

Află din rândurile următoare de ce devin câinii agresivi și ce trebuie să faci atunci când te atacă un câine.

În ultimul timp la noi în țară au existat numeroase probleme generate de agresivitatea câinilor fără stăpâni.

Din păcate, există situații în care oameni nevinovați și-au pierdut viața din cauza acestui lucru, iar aici vorbim despre situații tragice care nu ar fi trebuit să se întâmple. După aceste evenimente, multe persoane au rămas cu o impresie distorsionată asupra comportamentului câinilor, susținând că majoritatea sunt agresivi și că ei sunt de vină pentru cele întâmplate. Există însă și alte persoane, proprietari de câini, care se confruntă și ei la rândul lor cu unele momente de agresivitate ale animalului de companie, chiar dacă acesta trăiește pe lângă casa omului, ci nu în haită.

În acest caz, este foarte important să înțelegem de unde provine acest comportament agresiv al câinilor, care sunt factorii ce îl influențează și ce trebuie să facem atunci când suntem atacați de un câine. La toate aceste întrebări a răspuns doctorul Constantin Ifteme, medic veterinar, în cadrul unei emisiuni. Mai mult decât atât, a oferit sfaturi importante pentru cei care doresc să adopte un câine.

De ce devin câinii agresivi

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, comportamentul agresiv al câinilor depinde foarte mult de modul în care aceștia sunt educați. Acest comportament agresiv este mult mai dezvoltat atunci când vorbim despre un câine abandonat, nesterilizat, care a trăit în haită. De asemenea, putem să întâlnim anumite comportamente agresive și în cazul câinilor cu stăpâni, iar în acest caz, putem să îl ducem la centre de dresaj, care să îl ajute să-și stăpânească agresivitatea.

Din punctul meu de vedere, câinii nu sunt agresivi. În funcție de cum îi educăm, îi avem așa cum ni-l dorim. Depinde foarte mult de cu îi obișnuim în primul an, în primele zile când adoptăm un cățel. Totul depinde de noi, nu depinde de cățel. Câinele este un animal de vânătoare. Cățeii aleargă la ceva ce mișcă, este o chestie instinctivă și mai ales atunci când sunt în haită.

Dacă umblând în haită și totuși ar fi fost sterilizați, agresivitatea ar fi scăzut foarte mult. Excesul de testosteron duce la agresivitate. Un câine cu stăpân poate fi educat, poate fi corectat în cazul în care apar comportamente agresive, poate merge la dresaj. E mai greu de modificat ceva din comportamentul unor căței care sunt pe stradă, în haită. Întotdeauna ei trebuie scoși de acolo din haită, readuși în adăposturi. ”, a explicat specialistul în domeniu. 

Totodată, comportamentul unui câine depinde foarte mult și de comportamentul pe care tu îl ai față de el. În acest caz, câinii simt persoanele care dau dovadă de un comportament agresiv, de frică, teamă sau respingere față de ei.

În momentul în care tu ai repulsie față de animal, atunci același lucru se va întâmpla și din partea animalului .”, a spus specialistul în domeniu. 

Ce trebuie să știi înainte să adopți un câine

Citește și: Totul despre sterilizarea câinilor și pisicilor

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: pexels]

Persoanele care vor să adopte un cățel trebuie să ia în calcul o serie de factori. În primul rând, trebuie să se asigure că dispun de timpul și spațiul necesar pentru a-i asigura animalului o bună dezvoltare a acestuia.

În al doilea rând, un câine presupune un cost financiar în plus, iar acest lucru trebuie luat în calcul.

Totodată, există anumite rase de câini care au potențial agresiv, iar acestea nu se recomandă a fi deținute de către persoanele care nu au mai avut vreun alt câine în posesie.

Rase de câini cu potențial agresiv

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, printre rasele de câini cu potențial agresiv se numără în special rasele de câini de talie mare.

American Staffordshire Terrier, Pitbull, Cane Corso, Akita Inu sunt o parte dintre acestea.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Akita Inu este o rasă de câini imprevizibilă, care de multe ori își poate mușca până și stăpânul. În niciun caz nu recomand să își ia o astfel de rasă de Dobermann, Akita Inu, Malinois, chiar și Ciobănesc German, dacă nu au mai avut niciun cățel .”, spune specialistul în domeniu.

Rase de câini sociabili

Citește și: Totul despre rasa Labrador Retriever, cea mai blândă rasă de câini

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: pexels]

Printre rasele de câini recomandate pentru persoanele care nu au mai avut până acum un astfel de animal în grijă, specialistul în domeniu a amintit despre Golden Retriever, Labrador și Beagle, aceștia fiind căței sociabili, care se adaptează foarte bine în familiile cu copii.

Ce trebuie să faci atunci când te atacă un câine

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: freepik]
De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

De ce devin câinii agresivi? Mit și adevăr

[Sursa foto: freepik]

Dacă suntem vreodată puși în situația în care suntem atacați de un câine, este foarte important să știm ce trebuie să facem. Astfel, specialistul în domeniu a oferit câteva sfaturi esențiale, care ne pot salva viața.

Nu trebuie să fugim. Nu trebuie privit în ochi, dar nu trebuie nici să ne îndreptăm privirea în altă parte. Trebuie să îi urmărim fiecare mișcare. E bine să interpunem un obiect. Întotdeauna câinele va ataca la mână .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Care sunt obligațiile ce trebuie respectate de proprietarii de câini și pisici

Tot ce trebuie să știi despre dresarea câinilor!

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies